Ana Sayfa ÇEVRE 12 Mart 2017

Bakan Eroğlu, Ümraniye’de fidan dikti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ümraniye Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen fidan dağıtımı ile Kirişhane Caddesi’nde gerçekleşen ıhlamur fidan dikimi törenlerine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen Ihlamur fidanı dikimi programında vatandaşlara fidan dağıttı. Daha sonra Ümraniye Belediyesi’nce Namık Kemal Mahallesi’nde düzenlenen fidan dikim programına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Fidan dikim programında konuşan Bakan Eroğlu, “Ümraniye’deki bütün okullarımıza Milli Eğitim Bakanlığımız ile bir projemiz var. Bütün okulları çiçek gibi yapacağız. Ağaçlandırıyoruz, yeşillendiriyoruz, çardaklar koyuyoruz. Çünkü yavrularımıza en güzel bahçe yakışır. Bu çerçevede bugün de Ümraniye’deyiz. Evvelsi gün Uşak’taydık, orada da okulları ağaçlandırdık. Dün İzmir’deydik, orada da ağaçlandırma yaptık. Bugün de İstanbul Ümraniye’de burada okulumuzun bahçesini ağaçlandırıyoruz. Bugün 10 bin tane fidan dağıtacağız” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, “Bugün 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda Sayın Bakanım Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak halkımıza ağaç dağıtacak. Üç ayrı noktada fidan dağıtacak, ardından Kirişhane Caddesi’nde o caddeyi inşallah boydan boya ağaçlandırma çalışmalarına eşlik edecek. Ümraniye’mizde şuanda 900 bin metrekare park alanı var. Bu 900 bin metrekare park alanının 270 bin metrekaresi vardı. Yani biz 2004 yılında göreve geldiğimiz zaman Ümraniye’deki çocukların oynayacağı park alanları 270 bin metrekareydi. Bugün ise 900 bin metrekare. Ama o eskiden yapılan 270 bin metrekareyi de biz yıktık, yeniden yaptık. Ancak bu yeter mi? yetmez. 17 Şubat 2017 tarihinde de hamdolsun büyükşehir meclisimizden Dumlupınar, Topağacı, Elmalıkent, Karabekir ve Hekimbaşı ile İnkılap Mahallesi’nin bir kısmında bulunan 2B alanları, yaklaşık 750 hektarlık alanın 5 binlik planlarını yaptık. Bu planın çok güzel bir plan olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Saydığım bu 6 mahalle Türkiye’ye örnek olacak bir şehir haline gelecektir” şeklinde konuştu.

15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan Kirişhane Caddesi’ne geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ile birlikte ıhlamur fidanı diktiler.

selyus