Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu emeklilerimiz üzerinden istismar siyaseti yürütmeye çalışıyor”

Erdoğan, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’ndeki iftar programında emeklilerle bir araya geldi. Programın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun emeklilik ikramiyelerine ilişkin vaatlerine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimizin bu tablo karşısında kendilerinin, evlatlarının ve torunlarının geleceğini bunlara, bu iş bilmez muhterislere teslim etmeyeceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Emeklilerle İftar Programı’nda açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaatlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son günlerde birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden bir istismar siyaseti yürütmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Son günlerde birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden bir istismar siyaseti yürütmeye çalışıyor.

Hatırlarsanız aynı zat mahallî seçimler öncesi, kazandığı belediyelerden tek bir işçinin bile işinden edilmeyeceği konusunda “namus sözü” vermişti.

Sonra ne oldu?

On binlerce insan işinden, ekmeğinden edildi ve bu kişi “namus sözünü” asla yerine getirmedi.

Belediyelerinde toplu taşımadan suya kadar her hizmeti bedava yapma sözü verdiler ama onların da hiçbirini tutmadılar.

Belediyeyi kazandıkları yerlerde her çiftçiye bedava traktör vereceğiz dediler. Ülkenin neresinde, hangi çiftçiye bedava traktör verdiler?

Biz, 20 yıldır emeklilerimiz başta olmak üzere milletimize verdiğimiz tüm sözleri tuttuk.

Elbette eksiklerimiz olmuş olabilir ama verdiğimiz her sözü yerine getirerek ülkemize çağ atlattığımızı kimse inkâr edemez.

Emeklilerimizin bu tablo karşısında kendilerinin, evlatlarının ve torunlarının geleceğini bunlara, bu iş bilmez muhterislere teslim etmeyeceğine inanıyoruz. Akşam gazetesi

selyus