Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Eylül 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkel ile görüştü

Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili olarak Merkel’e bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki krizinin siyasi çözümle sonlandırılmasının, istikrarın yeniden tesisi ile DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle etkili mücadelede taşıdığı öneme değindi ve Türkiye’nin güney sınırı boyunca bir “terör koridoru” oluşturulmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne katılmak için bulunduğu Çin’in Hangcou kentinde, Almanya Başbakanı Merkel’i kabul etti.

Görüşmede, ikili ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Suriye ve terörle mücadele konuları ele alındı. Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin de konuşulduğu görüşmede Almanya Başbakanı Merkel, Almanya’nın darbe girişimini kınadığının ve demokrasiden yana yer aldığının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Merkel’e, Almanya’nın desteğinin yanı sıra bu süre içinde gerçekleştirdikleri iki telefon görüşmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkileri daha da geliştirme konusunda kararlı olduklarını ifade ettiler.

Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili olarak Merkel’e bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki krizinin siyasi çözümle sonlandırılmasının, istikrarın yeniden tesisi ile DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle etkili mücadelede taşıdığı öneme değindi ve Türkiye’nin güney sınırı boyunca bir “terör koridoru” oluşturulmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. Almanya Başbakanı Merkel de, Türkiye’nin başta DAEŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadelesini desteklediklerini söyledi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Cumhurbaşkanı Merkel, Türkiye-AB ilişkileri çerçevesinde, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti ve geri kabulün eş zamanlı olarak yürürlüğe konulmasını sağlamaya yönelik istişarelerin ve çalışmaların sürdürülmesi konusunda da mutabık kaldılar.

selyus