Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Aralık 2022

Serkan Bayram’ın hayat hikayesini anlatan Buğday Tanesi filminin galası yapıldı

SERKAN BAYRAM, “YERE DÜŞTÜĞÜNDE DEĞİL, VAZGEÇTİĞİNDE KAYBEDERSİN”

Bayram, “Küllerimizden doğdu, dört duvar arasında kalacakken bugün milletimize hizmet eder bir konumdayız. Şükrediyorum Rabb’ime, milletin bağrından çıkan bir evladı olarak dua ediyorum. Rabb’im sağlık sıhhat ile milletimize hizmet etmeyi nasip etsin. Yere düştüğünde değil, vazgeçtiğinde kaybedersin.”

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayat hikayesinin anlatıldığı “Buğday Tanesi” filminin galası Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde düzenlenen galaya katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram, yaptığı açıklamada, “Buğday Tanesi” adlı kitabı yazarken filme karar verdiğini söyledi.

Filme gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirten Bayram, “Türk sinema ve siyaset tarihinde bir ilk oldu sanırım, 40 günde çektik ve 41. günde vizyona girdi film. Hikayesini 2 saatte yazdım, organik ve orijinal bir film. Benim 48 senelik hayatımın sadece yüzde biridir, böyle 10 tane film çıkarabiliriz.” dedi.

Galaya AK Parti Grup Başkanvekilleri Bülent Turan ile Muhammet Emin Akbaşoğlu, İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Milletvekilleri İffet Polat, Mihrimah Belma Satır, Tülay Kaynarca, Serap Yaşar, Rumeysa Kadak, Müşerref Pervin Tuba Durgut, Eyüp Özsoy, Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti MKYK Üyesi Tuğba Işık Ercan, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Avukat Şengül Karslı, İlçe Kaymakamları, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Serkan Bayram’ın ailesi, yakınları, sanat dünyasının önde gelen isimleri, filmin yönetmeni, senaristi ve oyuncuları  katıldı.

“GÜZEL DE GERİ DÖNÜŞLER OLUYOR, İNŞALLAH YARARLI OLUR”

Serkan Bayram, projelerinin bir umuda yolculuk filmi olduğunu ifade ederek, “Topluma, engellimize, milletimize, dezavantajlı gruplarımıza bir rol model, umut olma amacımız var. Güzel de geri dönüşler oluyor, inşallah yararlı olur. Dizi teklifleri aldık, yerli ve yabancı film festivallerine başvurduk, orada Türkiye’yi temsil edeceğiz. İnşallah Hollywood’a kadar gideceği.” diye konuştu.

Türk milletinin hizmetkarı olduklarını anlatan Bayram, “Küllerimizden doğdu, dört duvar arasında kalacakken bugün milletimize hizmet eder bir konumdayız. Şükrediyorum Rabb’ime, milletin bağrından çıkan bir evladı olarak dua ediyorum. Rabb’im sağlık sıhhat ile milletimize hizmet etmeyi nasip etsin. Yere düştüğünde değil, vazgeçtiğinde kaybedersin.” ifadelerini kullandı.

Katılımcılara Serkan Bayram’ın aynı isimli kitabı hediye edildi. Bayram, gösterimden önce ziyaretçiler için kitabı imzaladı. Kitabın konduğu çantada bir sürpriz vardı.

Duygusul bir film olan Buğday Tanesi’ni izlerken gözyaşlarını silmek için konuklara mendil verildi.

Bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan Bayram’ın hayata tutunma mücadelesini anlatan film, Türkiye’de 400 salonda, yurt dışında da 6 ülkede izleyicilerle buluşacak.

selyus