Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Eylül 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne partisine, ne de millete hayrı dokunur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: “Muhtarı küçümseyen, halkı küçümseyen, ülkesini küçümseyen bir siyasi parti liderinin ne kendi partisine, ne de bu millete hayrının dokunması mümkün müdür? Ondan sonra diyorlar ki, ‘14 yıldır bu ülkede iktidar niye değişmiyor?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler toplantısında yaptığı o tarihi konuşmanın ardından bütün dünyada ses getirerek deprem etkisi yapması üzerine kıskançlık krizlerine giren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakkında yaptığı densiz konuşmasına 27. muhtarlar toplantısında cevap verdi.

Ana Muhalefet liderinin Birleşmiş Milletlerde dünya liderlerine mi, yoksa muhtarlara mı konuşuyorsun belli değil’ dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: “Muhtarı küçümseyen, halkı küçümseyen, ülkesini küçümseyen bir siyasi parti liderinin ne kendi partisine, ne de bu millete hayrının dokunması mümkün müdür? 

 “ONDAN SONRA DİYORLAR Kİ, ‘14 YILDIR BU ÜLKEDE İKTİDAR NİYE DEĞİŞMİYOR?”

Konuşmasının son bölümünde, geçen hafta New York’ta BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ile ilgili olarak Türkiye’deki bir siyasi parti liderinin ‘Birleşmiş Milletlerde dünya liderlerine mi, yoksa muhtarlara mı konuşuyorsun belli değil’ dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı: “Muhtarı küçümseyen, halkı küçümseyen, ülkesini küçümseyen bir siyasi parti liderinin ne kendi partisine, ne de bu millete hayrının dokunması mümkün müdür? Ondan sonra diyorlar ki, ‘14 yıldır bu ülkede iktidar niye değişmiyor?’ Ana muhalefetin her gün yatıp kalkıp halka hakaret ettiği, halkı ve temsilcilerini küçümsediği bir yerde iktidar nasıl değişecek? ‘Kader gayrete âşıktır’ derler; bunlarda gayret yok, ama kaderlerine isyan had safhada. Bu konuda daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Değerli kardeşlerim, muhtarlarımız her şeyi görüyor, her şeyi duyuyor, hepsinin değerlendirmesini de en güzel şekilde yapıyor. Çünkü Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda biz 14 yıldır hitap ediyoruz ve Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap etmekten nasibini almamış olan bir kişinin bu konudaki değerlendirmesini zaten kâle almaya gerek yok. Ben sizlere güveniyorum, sizlere inanıyorum, sizlerle birlikte olmaktan, sizlerle birlikte yol yürümekten, özellikle adımın sizlerle birlikte anılıyor olmasından da büyük şeref duyuyorum.”

selyus