Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Eylül 2016

İstanbul Takipte’nin haberi ses getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Takipte Haber Sitemizin 30 Ağustos tarihli haberine paralel bir açıklama yaparak; 15 Temmuz darbe girişimi tarihinin, her yıl, ‘Demokrasi ve Özgürlükler Günü” olarak anılmasını tavsiye etti. 

İstanbul Takipte Haber Sitesi’nin 30 Ağustos tarihli ve ’15 Temmuz, resmi bayram olsun’ başlıklı haberi:

“Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini iliklerine kadar yaşamış İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak, Yüce Milletimizin 15 Temmuz’da gösterdiği tarihi başarı “15 Temmuz Milli İrade Bayramı” adıyla resmileşmesini  ve her yıl Türkiye genelinde kutlanmasını teklif ediyoruz..

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimini iliklerine kadar yaşamış İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümetinden, “15 Temmuz”un bayram ilan edilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teklif götürmelerini istirham ediyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren “15 Temmuz Milli İrade Bayramı” olarak, milli ve resmi bayramlarımız arasında girmesi en büyük arzumuzdur.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 15 TEMMUZ’UN ‘DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLERİ ANMA GÜNÜ’ OLARAK KUTLANACAĞINI İLAN ETTİ

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında önemli bir kararın altına imza atan Başkomutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Onurlu Türk Milleti’nin gönlünde taht kurmaya devam ediyor.  15 Temmuz’un ‘Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü’ olarak kutlanması tavsiyesinde bulunduğunu hükümetin de bu kararı alması durumunda 15 Temmuz’un şehitlerin ve gazilerin anılacağı bir gün olarak resmî tatil günü ilan edileceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tavsiyesini hükümetin çok yakında bakanlar kurulunda karara bağlaması bekleniyor.

Birleşmiş Milletler 71. Genel Kurulu ve G-20 zirvesi başta olmak üzere, uluslararası kuruluşlarla ve diğer devletlerle olan ilişkilerdeki son gelişmeler hakkında Millî Güvenlik Kurulu’na bilgi sunulduğu belirtilen açıklamada FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi tarihinin, her yıl, ‘Demokrasi ve Özgürlükler Günü” olarak anılmasının tavsiye edildiği kaydedildi.

 

selyus