Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Haziran 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Paralelciler şirk içindedir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bunlar, enteresan olan şey şu, bunu bilmenizi istiyorum, adam açıklama yapıyor, ‘Pensilvanya’daki zat onlara şah damarından daha yakınmış.’ Bu ifadeyi siz nasıl kullanırsınız?’ Rabbimiz bize ayetinde bildiriyor, ‘Size şah damarınızdan daha yakınım.’ O güç Allah’tır ve bize Rabbimizden başka şah damarından daha yakın olan hiçbir şey olamaz. Bu iddiaları ortaya koyanlar, bu söylemleri söyleyenler şirk içindedir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanlığı personeline verdiği iftarda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, taviz veremeyecekleri 4 başlıktan tek bayrak, tek vatan, tek milletin dördüncüsünün tek devlet olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim Türkiye Cumhuriyeti’nden başka devletimiz yoktur. Devletin içinde devlet olmaz. Çıkmış ‘paralel devlet, bilmem şu devlet, bu devlet’ Ne devleti ya? Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde ikinci bir yapılanmaya gidenler onlara da şimdiden bu haberi veriyorum, daha önce ne demiştim? ‘İnlerine gireceğiz’ demiştim, girdik. Ne oldular? Kimi Pensilvanya’ya kaçtı, kimisi Avrupa’ya kaçtı, kimisi değişik yerlere kaçtı, bine yakın kaçanların sayısı. Bazılarının da cezaevinde olduklarını ancak bunların yeterli olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Daha çok var, binlerce var. Bunların da hepsi ortaya çıkarılacak, bunların üzerinde çalışıyoruz, durmak yok, temizleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığına da girmişlerdi, belki hâlâ da vardır. Onların üzerinde de çalışıyoruz, söyleyeyim, ya kendileri istifa eder giderler, nereye giderlerse gitsinler ama burayı lekeleyemezler. Ve geldiğimiz andan itibaren yaptığımız iş zaten o temizlik harekâtıdır.”

“RABBİMİZDEN BAŞKA ŞAH DAMARINDAN DAHA YAKIN OLAN HİÇBİR ŞEY OLAMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bunlar, enteresan olan şey şu, bunu bilmenizi istiyorum, adam açıklama yapıyor, ‘Pensilvanya’daki zat onlara şah damarından daha yakınmış.’ Bu ifadeyi siz nasıl kullanırsınız?’ Rabbimiz bize ayetinde bildiriyor, ‘Size şah damarınızdan daha yakınım.’ O güç Allah’tır ve bize Rabbimizden başka şah damarından daha yakın olan hiçbir şey olamaz. Bu iddiaları ortaya koyanlar, bu söylemleri söyleyenler şirk içindedir. Bunu bir defa bilmek gerekir. Onun için bu tür sapıkları da iyi tanıyalım ve bu tür sapıkların olduğu toplumlarda bu ifade kullanıldığı yerde anlayın ki bu budur. Hiç endişeniz olmasın biz kula kul olmayacağız, biz sadece Allah’a kul olacağız.” 

selyus