Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Haziran 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz insana insan olduğu için değer veriyor, hepsine kapımızı açıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi soruyorum, bizim yaptıklarımız mı insanidir, Batı’nın yaptığı mı insanidir? Biz insana renginden dolayı değer vermiyoruz, biz insana dininden dolayı değer vermiyoruz, biz insana dilinden, ırkından dolayı değer vermiyoruz, biz insana insan olduğu için değer veriyor, hepsine kapımızı açıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanlığı personeline iftar verdi. İftarın ardından yaptığı konuşmada: “Biz insana insan olduğu için değer veriyor, hepsine kapımızı açıyoruz” dedi.

Türkiye’de 2 milyon 700 bin Suriyeli ile 300 bin Iraklı bulunduğunu ve bu kişilere her türlü desteğin verildiğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şimdiye kadar yapılan faturalı harcamanın 11,5 milyar dolar olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Peki bize Birleşmiş Milletler’den gelen destek ne? 500 milyon dolar civarında. Ben buna STK’ların, belediyelerin yaptığı harcamaları katmıyorum, sadece devletin kendi bütçesinden yaptığı harcamayı söylüyorum. Peki, Avrupa Birliği ne yapıyor? Tutuşuyor, hepsi ‘aman gelmesinler’ diyor. Biz ne diyoruz, ‘Varil bombaları altında şu anda ölümle karşı karşıya olan bu insanlara biz kapımızı kapatamayız.’ diyoruz. Şimdi soruyorum, bizim yaptıklarımız mı insanidir, Batı’nın yaptığı mı insanidir? Biz insana renginden dolayı değer vermiyoruz, biz insana dininden dolayı değer vermiyoruz, biz insana dilinden, ırkından dolayı değer vermiyoruz, biz insana insan olduğu için değer veriyor, hepsine kapımızı açıyoruz. Bizim bu medeniyetimizdeki anlayış bugüne bu şekilde gelmiştir, bundan sonra da böyle devam edecektir. Sizin bu noktada da her birinizin vazifenizi aşkla, heyecanla, karalılıkla yapacağına yürekten inanıyorum.” 

selyus