Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Ekim 2017

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sandıkla gelen elbette sandıkla gider ama..!!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim siyasi terbiyemizde ‘görev istenmez, verilir’ anlayışı vardır. Sandıkla gelen elbette sandıkla gider ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez, kusura bakmasınlar. Yine bizim siyasi geleneğimizde ihanet etmediği sürece görevden çekilmiş olanı yeniden değerlendirme yolu da daima açıktır”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26. AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılarak, bin 244 gün sonra ilk kez “Cumhurbaşkanı ve Parti Genel Başkanı” sıfatıyla partililere hitap etti.

Açılışını Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın yaptığı toplantıya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Kurucular Kurulu, 3 Kademe Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Bakanlar Kurulu üyeleri, milletvekilleri ve genel merkez yöneticileri katıldı.

“NE KADAR GÜÇLÜYSEN O KADAR ÖZGÜRSÜN”

Davalarının “kutlu bir dava” olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir davaya kendi kişisel veya zümre çıkarları için zarar vermek isteyenlerin karşına başta kendileri olmak üzere, AK Partililerin ve tüm milletin çıkacağını söyledi. Bu süreçte AK Parti’nin duruşu ne kadar güçlendirilirse Türkiye’nin geleceğinin de o kadar güvence altında olacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu gerçeği bilhassa son 4 yılda yaşadığımız hadiselerin ışığında hep birlikte gördüğümüze inanıyorum. Ne kadar güçlüysen o kadar özgürsün. Gücünü yitiren milletler sadece özgürlüklerinden olmakla kalmıyor. Onunla birlikte haysiyetlerini ve geleceklerini de kaybediyor” diye konuştu.

“SANDIKLA GELEN ELBETTE SANDIKLA GİDER AMA O SANDIĞA KADAR OLAN SÜRECİ DE KİMSE GÖZ ARDI EDEMEZ”

AK Parti’nin, demokrasinin sağladığı imkânlar yanında, bir dava sahibi olmanın getirdiği sorumlulukların da bilincinde olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim siyasi terbiyemizde ‘görev istenmez, verilir’ anlayışı vardır. Sandıkla gelen elbette sandıkla gider ama o sandığa kadar olan süreci de kimse göz ardı edemez, kusura bakmasınlar. Yine bizim siyasi geleneğimizde ihanet etmediği sürece görevden çekilmiş olanı yeniden değerlendirme yolu da daima açıktır” dedi.

AK Parti’de her gelişmenin aynı zamanda Türkiye’nin geleceğini ilgilendirdiğine inandıkları için her şeyi milletin gözü önünde tartışıp değerlendirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elbette kapalı kapılar ardında yapmamız gereken istişarelerimiz, müzakerelerimiz, değerlendirmelerimiz vardır. Ama bu demek değil ki AK Parti kimi partiler gibi sadece kulislerin, kumpasların, hiziplerin partisidir. AK Parti, her şeyden ve hepimizden önce milletimizin partisidir. Bunun için de mahremiyet çizgimizin sınırlarını doğru tespit ederek sonuna kadar açık yürekli ve açık sözlü olmanın gayreti içindeyiz” ifadesini kullandı.

“DAHA BÜYÜK BAŞARILAR İÇİN KENDİMİZİ HAZIRLAMAMIZ GEREKİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin istişare ve değerlendirme toplantılarının siyasette şeffaflık, katılımcılık ve çoğulculuk sembolü olduğunu vurgulayarak, toplantıdan çıkan sonucun bağlayıcı ve uyulması gereken bir karar olduğunu bildirdi. Önümüzdeki dönemde de bu istişare yönteminden taviz vermeden hem kendi içlerindeki birlik ve beraberliği güçlendirecek hem de milletle olan bağlarını tahkim edeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Yalan yanlış haberlerle AK Parti kalesinden taş düşürdüklerini sananların heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz. Kurulduğumuz günden beri her seçim öncesi AK Parti’ye yönelik bu tarz kampanyalar yapılır. Bu defa biraz erken başladılar. İnşallah netice daha öncekilerden farklı olmayacak. Ancak bizim başarı çıtamızın her zamankinden daha yükseğe çıktığını da unutmamalıyız. Dolayısıyla AK Parti düşmanları, her zamankinden daha erken harekete geçip daha büyük saldırıların hesabı içindeyken bizim de daha büyük başarılar için kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Ben şunu her zaman söylüyorum. Hesabi değil hasbi hareket ettiğini bildiğimiz bu kadroya güveniyorum.”

selyus