Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Kasım 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK ve Emniyete iftira atan Kılıçdaroğlu’na: “Bu ne vicdansızlıktır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emniyet teşkilatını “Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak”la suçlamıştı. Onun bu sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tepki geldi. Erdoğan “CHP genel başkanının attığı iftiraya cevaplandırmak değinmek zorunda kalıyorum. Uyuşturucuya karşı mücadeleyi veren teşkilatımıza bu tür iftira ve hakarette bulunamazsınız, bu ne vicdansızlıktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Eğitimini tamamlayan 681 komiser yardımcısına seslenen Erdoğan “Yeni bir mezuniyet töreni heyecanı yaşadığınız bu özel günde sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Sizleri tebrik ediyorum. Vatana gururla sadakatle hizmet edecek kıymetli evlatlar olarak yetiştiren ailenize şükranlar sunuyorum” dedi.

“EMNİYETİ FETÖ GÖLGESİNDEN TAMAMEN ARINDIRDIK”

FETÖ ihanet çetesinin en çok emniyet teşkilatına zarar verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “FETÖ’sünden PKK’sına kadar emniyet teşkilatımızın sistemini devlete ve millete hizmet edecek bir yapıya kavuşturduk. 38 bin emniyet mensubunu ihraç ederek, teşkilatı FETÖ gölgesinden tamamen arındırdık. Geçmişte kasıtlı olarak faaliyetleri kısıtlanan eğitim sistemini, yeniden inşa ettikten sonra kat ettiğimiz mesafe doğru yolda gittiğimizin ispatıdır. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun öncelikli hedeflerinden biri huzurun kökleştirilmesidir. Türkiye Yüzyılı, şefkat ve merhamet yüzyılı olacaktır. Bunun teminatı sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA UYUŞTURUCU TEPKİSİ

“Asıl üzerinden yoğunlaştığımız alanlardan biri gençlerimizi uyuşturucu ve terörden korunmasıdır. Bizim kaptıracağımız tek bir evladımız yoktur” diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: Siyasetin içinde olup da hükümetimizi cari açığını uyuşturucu kaynaklarından temin ettiğini söyleyen zavallılara bir sözüm var. Onu yarın söyleyeceğim. Haram size kalsın ey siyasiler. CHP genel başkanının attığı iftiraya cevaplandırmak değinmek zorunda kalıyorum. Doğunun değişik yerlerinde bu mücadeleyi veren teşkilatıma bu tür iftirada bulunamazsınız, bu ne vicdansızlıktır. Yarın bu konuşmamı grup konuşmamda yapacağım. Bu hazmedilir değil. Bizler dünyaya örnek olacak başarıya sahibiz. Cezaevinde 117 bin kişi bu suçtan demir parmaklıklar ardındadır. Sokaklardaki satıcılara karşı müsammamız olmadığını İçişleri Bakanımız defalarca söylemiştir. Yakalanan uyuşturucu miktarı ile rekor başarıya sahibiz. Bu hakikatlare rağmen kendine siyaset alanı açtığını sananlar, uyuşturucu baronlarına hizmet etmektedir.

DİJİTAL TERÖR, DEVLETİMİZİ HEDEF ALIYOR

Genel başkanı böyle yapan partinin vekilleri boş durur mu? Hakimlere hakaret ederek, hırsızların safhında olduğunu göstermiştir. Bu tür iftiralara aldanmadan gençlerimizi korumak için elimizden gelen imkanları kullanmaya devam edeceğim. Bu tür saldırılar karşısında susmak, dilsiz şeytan olmayı gerektirir. Biz olmayacağız. Türkiye’de bir diğer önceliğimiz dijital zorbalıklara karşı güvenlik tedbiri almak. Siber suçlara ve suçlu tiplere yol veriyor. Dijital terör, insanımızın huzuru ve devletimizin güvenliğini hedef alıyor. Binlerce kişi hedef gösteriliyor. Koruduğumuz insanımızı dijital dünyanın dehlizlerinde yalnız bırakamayız. Türkiye düşmanı pek çok karanlık odak, bu mecraları ülkemizi karıştırmak için istismar etmektedir. Kızılay’da bomba patlatmakla yalanı kullanmak arasında hiçbir fark yoktur. Yasal düzenlemenin mücadeleyi daha da kolaylaştıracağına eminim. Devletimizin güvenliği konusunda gereken her adımı atmakta tereddüt etmeyeceğiz. Türkiye afet ve göç yönetiminde etkili yöntemlerle dünyaya örnek hale gelmiş bir ülkedir. Polisimizle jandarmamızla sahil güvenliğimizle insanlarının huzurla yaşadığı ülke vasfımızı güçlendiriyoruz, güçlendireceğiz. GAMER’i yapay zeka destekli sistemlerle güçlendiriyoruz. ‘Türkiye’nin verisi, Türkiye’de kalmalı’ anlayışıyla yerli ve milli çözümler üretiyoruz.

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ GABAR’I ÇÖKERTTİ

Attığımız her adımda kaliteyi sürekli yükseltiyoruz. Polis Akademimizin bünyesinde yürütülen çalışmaları çok önemli görüyorum. Gabar’ı güvenlik güçlerimiz çökertti. Hiç girilmeyen illere tüm güvenlik güçlerimiz girdiler mi, girdiler. Bundan sonra da girmeye devam edecek. Uluslararası alanda sergilenen sinsi emellerle Türkiye’ye diz çöktürme amaçlarını hatırlayın. Bedelini ödemediğimiz hiçbir ileri adım göremezsiniz. Bugün Türkiye Yüzyılı vizyonunu konuşabiliyoruz. Togg’u Cumhuriyetimizin yeni asrının yeni kıvılcımı olarak değerlendiriyoruz. Yerli ve milli olarak yolumuza devam edeceğiz. Siz burada önemli görevi üstleniyorsunuz. Türkiye nasıl koalisyonlar devrini geride bıraktıysa, altyapı eksikliklerini tamamladıysa, Türkiye Yüzyılı da adım adım gerçeğe dönüşecektir. Türkiye gazetesi

selyus