Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Aralık 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yunanistan rahat durmazsa ‘Tayfun’ Atina’yı vuracak”

Samsun’da gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayii ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Bu üretim Yunan’ı ürkütüyor. ‘Tayfun Füzesi Atina’yı vuracak’ diyorlar. Sen rahat durmazsan, vuracak tabii.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’daki Ömer Halisdemir Spor Salonu’nda düzenlenen Gençlik Buluşması’nda konuştu. Türk Savunma Sanayii başarılarına da değinen Erdoğan, Yunanistan’a olay olacak göndermeler de bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu üretim Yunan’ı ürkütüyor. ‘Tayfun Füzesi Atina’yı vuracak’ diyorlar. Sen rahat durmazsan, vuracak tabii.” dedi.

“BU ÜRETİM YUNAN’I ÜRKÜTÜYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi F-16’ın mühimmatını biz yapıyoruz. İHA’ların SİHA’ların mühimmatını yapıyoruz. Bu işi başaracağız. Bu üretim Yunan’ı ürkütüyor. ‘Tayfun Füzesi Atina’yı vuracak’ diyorlar. Sen rahat durmazsan, vuracak tabii. Sen Amerika’dan adalara oradan buradan bir şey almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülkede armut toplamayacak.

4 bin 5 bin TIR, Suriye’nin kuzeyine ABD silah mühimmat gönderiyor. Bunu defalarca kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Kusura bakmayın biz NATO’da beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz bize yanlış yapıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. ” Türkiye gazetesi

selyus