Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, TÜRKİYE EKONOMİSİ 20 Aralık 2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TÜSİAD’a, “Sizin cinsinizi cibilliyetinizi biliyoruz!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen 2021 İlim Yayma Ödülleri Töreni’ne katıldı. Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşen ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD’a tepki göstererek, “TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını, versiyonlarını aramayın” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk ekonomisinin serbest piyasa ekonomisi kurallarına uygun şekilde yoluna devam edeceğini de aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki yılda biz kez İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen 2021 İlim Yayma Ödülleri Töreni’ne katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen törene AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 İlim Yayma Ödülleri Töreni’nde, ödül sahiplerini de tebrik etti.

Dolmabahçe Sarayı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren; vatanını ve milletini seven bir neslin yetişmesi misyonuyla yürüttüğünüz çalışmalarda, ömrüm vefa ettikçe yanınızda olacağım. Tek amacı insan yetiştirmek olan cemiyetin, milletimizin milli ve manevi yönlerini güçlendirmek için verdiği hizmetler saymakla bitmez” dedi.

Ekonomik gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin son 19 yılı, Cumhuriyet tarihinin de ötesine geçen kadim bir mücadelede yeni bir safhaya geçişin sembolüdür. Son 8 yıldır yaşadığımız mücadelelerde ekonomi hep vardı. Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz? Benden başka bir şey beklemeyin” diye konuştu.

“HATIRLAYIN 6 SIFIRI ATTIĞIMIZ ZAMAN KARŞI ÇIKANLAR, ‘TAKSİM MEYDANI’NDA ANIRIRIM’ DİYEN KÖŞE YAZARLARI ŞİMDİ YİNE AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYOR”

Konuşmasında TÜSİAD’a tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Neymiş faizleri düşürüyormuşuz, benden başka bir şey beklemeyin. Yaptığımız sınırlı faiz indirimleri bu tablonun gerekçesi olamaz. Türkiye’nin son 19 yılı, Cumhuriyet tarihinin de ötesine geçen kadim bir mücadelede yeni bir safhaya geçişin sembolüdür. Bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağız. TÜSİAD ve yavruları size sesleniyorum. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını, versiyonlarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını aramayın bizimle mücadele edemezsiniz. Sizin cinsinizi cibilliyetinizi biliyoruz.

Son 19 yıldır attığımız her adımda önümüze çıkartılan engellerin arkasındaki saik neyse, bugünlerde yaşananların sebebi de aynıdır. Diğer ülkeler hayata geçirdiğinde alkışlanan her adım, Türkiye teşebbüs ettiğinde akıl dışı bir saldırıyla karşılaşıyoruz. Hükümetimizin uyguladığı ekonomi politikası kararlılıkla devam edecek. Türk ekonomisi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da serbest piyasa ekonomisi kurallarına uygun şekilde yoluna devam edecektir. Bu ülkeyi bir dolar karşılığında vatanlarını satanların ellerine de bırakmadık, bırakmayacağız. George, Hans bunlar gelip de bizim Merkez Bankamızın döviz rezervini yükseltmeyecek. Biz yükselteceğiz, bundan hiç endişeniz olmasın” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hatırlayın 6 sıfırı attığımız zaman karşı çıkanlar, ‘Taksim Meydanı’nda anırırım’ diyen köşe yazarları şimdi yine aynı şeyleri söylüyor. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan hükmü bizim için sıradan bir şey değildir.” açıklamasında da bulundu.

selyus