Ana Sayfa ÇEVRE 20 Aralık 2021

İstanbullular Salı gününe hazırlıklı olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava tahminlerini açıkladı. Meteorolojiden yapılan açıklamada sıcaklıkların 21 Aralık Salı gününden itibaren İstanbul’da hava sıcaklığı 0 dereceye kadar düşeceği ve kar beklendiği, Ege ve Akdeniz kıyı kesimi dışında kalan kesimlerde hissedilir derecede düşeceği, özellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde etkili olan yağışlı havanın 22 Aralık Çarşamba günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ancak, sıcaklıkların 21 Aralık Salı gününden itibaren Ege ve Akdeniz kıyı kesimi dışında kalan kesimlerde hissedilir derecede düşeceği, özellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında seyredeceği belirtildi.

Salı ve Cuma günleri arasında bazı büyükşehirlerimizde beklenen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıkları:

ANKARA -9/-2

İSTANBUL 0/6

İZMİR 5/14

KONYA -12/0

SAMSUN 1/10

TRABZON -1/7

ERZURUM -19/-6

DİYARBAKIR -5/6

HAFTASONUNA KADAR ETKİLİ OLACAK

Soğuk havanın önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olacağı, hava sıcaklıklarının 24 Aralık 2021 Cuma günü batı kesimlerden başlayarak artacağı ve mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor. Türkiye gazetesi

selyus