Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Nisan 2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yıldırım Akbulut için vefat paylaşımı

Eski Başbakan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut vefat etti.

Yıldırım’ın vefatı ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eski Başbakan ve TBMM Başkanımız, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi, değerli devlet adamı Yıldırım Akbulut’un vefatı bizleri derinden üzdü. Merhum Yıldırım Bey’e Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Eski Başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yıldırım Akbulut’un vefatını teessürle öğrendim. Allah’tan kendisine rahmet, ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekanı cennet olsun.”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ‘Türkiye siyasetinin zor günlerine şahitlik etmiş, Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı vazifelerinde bulunmuş, Cumhurbaşkanlığı YİK Üyesi Sayın Yıldırım Akbulut beyefendiye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

selyus