Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Mart 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM’in programında

“Kadın ve Demokrasi Buluşması”na katılarak binlerce İstanbullu Kadın STK’larla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerini hatırlatarak, “Bu toprak uğruna ölenleri 15 Temmuz gecesi gördük. Onlar ‘evet’çiydi, ‘hayır’cı değildi. Çünkü onlar o ‘hayır’ diyenlerin karşısına dikildiler. F 16’larla benim vatandaşıma bomba yağdıranlar, işte bugünün ‘hayır’cılarıydı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen “Kadın ve Demokrasi Buluşması”na katıldı. KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Emine Sare Aydın Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ile Öznur Çalık, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, TBMM Başkanı Dilekçe Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü katıldı. 

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda “Evet! Kadın varsa demokrasi var” sloganı altında gerçekleşen buluşmaya eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınları selamladı. Eşi ile birlikte salonu dolduran kadınlara çiçekler veren Erdoğan, ardından salondaki yerine geçti.

“KADINLARIMIZIN AHLAKLARINI KORUMAK İÇİN DIŞARIDAN MODEL ALMAYA İHTİYACIMIZ YOK”

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan kadın hakları konusunda Türkiye’yi eleştirenlere yanıt vererek, “Dün kadını insan yerine koymayanlar, bugün kadınları farklı bir yere konumlandırmaya çalışıyor. Dün kadını alınıp satılan bir eşya gibi görenler, bugün de kadın bedenini ve emeğini metalaştırarak bir anlamda modern kölecilik yapıyorlar. Bizim kadınlarımızın ahlaklarını korumak için dışarıdan model almaya, tercüme yapmaya, kopya çekmeye ihtiyacımız yoktur. Medeniyetimizde kadın haklarını istediğimiz istikamette geliştirmeye yönelik her türlü örnek mevcuttur” diye konuştu.

“BU CUMHURBAŞKANI ONLAR GİBİ SEÇİLMEDİ Kİ ONLAR GİBİ DAVRANSIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugünlere sistemden kaynaklanan sıkıntılara rağmen geldiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“Türkiye darbe dönemlerinde kurulmuş, tahkim edilmiş sistemle gidebileceği yere ulaşmıştır. Ülkemizde çok partili hayata geçildikten sonraki kriz dönemlerine baktığımızda hepsinin gerisinde yürütme, yasama ve yargı organları arasındaki güç kavgalarının bulunduğunu görüyoruz. 1960’da bu sorunu yaşadık, 1971’de yaşadık, 1980’de yaşadık, 1997’de yaşadık, 2001’de de yaşadık. Hatta bizzat kendim bu sıkıntıyı yaşadık. Yargı ve bürokratik vesayet aracılığı ile meclisin cumhurbaşkanı seçme hakkı engellenmeye çalışıldı. Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi ile ilgili anayasa değişikliği işte bu krizi aşmak için geliştirilmiş bir formüldür. 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı görevine geldim. Ortalığı ayağa kaldırdılar. Neymiş bu cumhurbaşkanı eski cumhurbaşkanları gibi davranmıyormuş. İyi de bu cumhurbaşkanı onlar gibi seçilmedi ki onlar gibi davransın. Onlar meclisin dengeleri içinden çıkıp geliyorlardı, biz milletimizin bağrından çıkıp geldik. Aramızdaki fark buydu. Bunlar yıllarca açık oy, gizli tasnif ile ülkeyi yönetenler gizli oya açık tasnif ile miller iradesine sahip çıkınca bir daha bellerini doğrultamadılar. Buna rağmen sistemin içine yerleştirdikleri çeşitli mekanizmalar aracılığı ile gizli iktidarlarını uzun süre devam ettirdiler. Menderes’i ve iki arkadaşını bunlar ipe götürmediler mi. Onlar bunlar değil mi. Aynı zihniyet.”

İlginizi çekebilir

Teşekkürler Türkiye

Teşekkürler Türkiye

selyus