Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Temmuz 2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Teşkilatlarda genel değişim şart!”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda ‘yorgunluk, atalet, çözülme’ işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, üretken, gayretli, vizyoner arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz. Başarılı teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız elbette görevlerine devam edecekler ama genel olarak teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişimin şart olduğunu sanıyorum sizler de kabul edeceksiniz.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1052 günlük aranın ardından il başkanları ile tekrar bir araya geldi. AK Parti Genel Merkez Binasında yapılan toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlara çok önemli mesajlar verdi. Başkanlığını Erdoğan’ın yaptığı Divanda: AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Genel Sekreter Abdülhamit Gül, Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş yer aldı.

TEŞKİLATLARDA DEĞİŞİM SİNYALLERİ

Teşkilatın her kademesinde görev yapanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sürecin etkisiyle bazı teşkilatlarımızda ‘metal yorgunluğu’ emareleri gördüğümüz de bir gerçektir. Olağanüstü Büyük Kongremizle başlayan MKYK bunun yanında MYK toplantılarımızda olgunlaştırdığımız, bugün burada sizlerle birlikte daha da detaylandıracağımız bir çalışmamız var. Belde, ilçe ve il teşkilatlarımızda ‘yorgunluk, atalet, çözülme’ işaretleri gördüğümüz arkadaşlarımızın daha dinamik, üretken, gayretli, vizyoner arkadaşlarımızla nöbet değişimi yapmalarını arzu ediyoruz. Başarılı teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımız elbette görevlerine devam edecekler ama genel olarak teşkilatlarımızda kapsamlı bir değişimin şart olduğunu sanıyorum sizler de kabul edeceksiniz. Dünkü MKYK toplantımızda kongre takvimini büyük ölçüde netleştirdik” diye konuştu.

“ŞU ANDA DA DEĞİŞİM ZİLLERİ TÜM GÜCÜYLE ÇALIYOR”

Konuşmasına devam eden Erdoğan, “Netice almak için mutlaka yüzde 50 artı bire ulaşmak zorundayız. Cumhurbaşkanlığında rahat icraat yapabilmek için Meclis’te de güçlü bir çoğunluğa sahip olmak şarttır. Bu bakımdan 2019 seçimleri bizim için kritik öneme sahiptir. 30 Mart 2014, 10 Ağustos 2014, 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015. 1 Kasım 2015’in dışında 15 Temmuz darbesi sonrasındaki gelişmeler 16 Nisan 2017 halk oylaması bize çok net bazı mesajlar vermiştir. Birlikte yaşadığımız bu seçimlerden gereken dersleri çıkarmazsak 2019’da işimiz gerçekten zor demektir. AK Parti diğer partilerden farklı olarak kendisini sürekli değiştirmeyi, ileriye taşımayı başarabilen tek partidir. Şu anda da değişim zilleri tüm gücüyle çalıyor. Bize düşen görev, bu çağrıya kulak vermek ve gereğini de yerine getirmektir. Teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımızdan kongre takvimine bu gözle bakmalarını, partimizi geleceğe hazırlayacak yapıyı süratle kurmalarını özellikle bekliyorum.”

selyus