Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Şubat 2022

Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu farkına videoya izleyerek karar verin!

Türkiye’de gerçekleşen 2002 Genel Seçimleri’nde tek başına iktidara gelen AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hükümeti kurar kurmaz icraatlarına hemen başladı.

Geçen her zaman diliminde üstüne koyan hükümet, milletin takdirini toplamakla kalmadı, muhalefet tarafından da takdir ediliyordu.

O dönem Cumhuriyet Halk Parti’nin Genel Başkanı olan Deniz Baykal, yapıcı ve destekleyici muhalefeti ile hem Türkiye’de hem de dünya da herkesi şaşırtıyordu.

Vatansever ve yapıcı muhalefet yapmaya devam eden CHP Lideri Deniz Baykal, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Türkiye’deki finosu FETÖ’nun video düzenekleriyle hazırlanan kaset kumpasıyla partisinin başından indirildi.

ABD, yaptığı bu kumpasın ardından partinin başına geçeceği elemanı da hazırdı. Şimdiki Ana Muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin önceki dönemlerin efsane Genel Başkanı vatansever Deniz Baykal’ın hükümete karşı yaptığı muhalefetin yorumunu okurlarımıza bırakıyoruz!

“DENİZ BAYKAL, MİLLET YAPICI MUHALEFET YAPMAMIZI İSTİYOR”

Baykal, o yıllarda çıktığı bir televizyon kanalında şunları söyledi:

“Millet Erdoğan’a oy vermiş. O oya saygımdan dolayı, millete saygımdan dolayı bu muhalefeti yapmak durumdayım. Kimseyi suçlayarak yola çıkmayalım. Sıfır başlıyoruz, iyi niyetle. Vatandaş öyle bir parlamento yapmış ki; ilk kez istikrarlı bir iktidar, istikrarlı bir muhalefet.. İyi niyetle başlayalım. Millette bunu istiyor.

Peşin hükümlü olarak niye suçlayayım, belki en iyisini yapacak. Yapmadan niye karalayayım” dedi.

selyus