Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 6 Mayıs 2022

Deniz Ülke Arıboğan, “Mülteci videolarında İran’ın parmağı var!”

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında çalışmalar yapan, terör ve güvenlik konularında uzman, akademisyen Profesör Doktor Deniz Ülke Arıboğan, sosyal medyada dolaşıma sokulan mülteci videolarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Videoların istihbarat servisleri tarafından üretildiğini belirten Arıboğan, İran’ı işaret etti.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan mülteci videolarıyla ilgili dikkatli olunması gerektiğine vurgu yapan Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Deniz Ülke Arıboğan, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

“SAKİN OLUN, TUZAK VAR”

İran’ı işaret eden Arıboğan, Eminönü’nde toplanıp Afganistan bayrağı açan Afganlarla ilgili bir videoyu alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

“Kanmayın! Ev sahiplerinin göçmenlere karşı tepkisel olduğu böyle bir psikolojik ortamda bir yabancının bu videoyu çekip paylaşması için ya geri zekalı ya da hayli ileri zekalı (bilinçli) olması gerekir. Herkesin aklını yitirmeye başladığı ve bundan gurur duyup zevk aldığı bir ortamda aklıselim çağrısı en nefret edilen durumdur. Kitabını yazdığım için bilirim. Çalışma alanım kitle psikolojisi. Siz yine bildiğinizi okuyun, ben de bildiğimi söyleyeyim. Sakin olun derim; tuzak var!”

“İRAN ÜZERİNDEN GELDİLER”

Arıboğan, “Afganistan, Pakistan üzerinden gelenler (erkek gruplar) ise tahrikçi bir tavırla yeni devreye girdiler. ‘İran’ üzerinden geldiler” dedi.

selyus