Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Mart 2016

Derya Bacacı, kadının öneminden bahsetti

Tuzla ve İstanbul’un deneyimli siyaset kadını, İstanbul Büyükşehir Belediye ve Tuzla Belediye Meclis Üyesi, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısı ile Tuzla Belediye Meclis Salonu’nda bir konuşma yaptı.

Kadın sudur, kadın topraktır, kadın havadır, kadın anadır ve kadın hayatın ta kendisidir. Evet kadın anadır ve “Cennet anaların ayağının altındadır” 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Türkiye’nin her yerinde kutlamalar ve birbirinden değerli açıklamalar yapılmaktadır.

Bu anlamda da özelinde Tuzla’nın ve İstanbul’un deneyimli siyaset kadını, İstanbul Büyükşehir Belediye ve Tuzla Belediye Meclis Üyesi, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısı ile Tuzla Belediye Meclis Salonu’nda bir konuşma yaptı.

BAŞKAN BACACI, “GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KADINLAR GEREK SOSYAL GEREKSE SİYASAL ANLAMDA ÖNEMLİ ROLLER ÜSTLENMİŞLERDİR”

Konuşmasında Hem AK Parti Hükümetinin kadına yönelik icraatlarında hem de Tuzla Belediyesi’nin etkinlik ve kurslarıyla kadının yanında oluşundan bahseden Başkan Derya Bacacı, şunları söyledi:

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine; ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmıştır. Hepimiz tarafından bilinmektedir ki; kadın toplumun birleştirici bütünleştirici unsurudur. Geçmişten günümüze kadınlar gerek sosyal gerekse siyasal anlamda önemli roller üstlenmişlerdir. Somutlaştıracak olursak; önümüzdeki günlerde Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılını kutlayacağız. Çanakkale’de binlerce Şehit ve Gazimizin yanı sıra onlarla omuz omuza hizmet veren kahraman kadınlarımız bulunuyor. Kurtuluş Savaşı’nda, Balkan Savaşı’nda Trablusgarp Savaşı’nda hastaların bakımında, askere malzeme taşınmasında, cepheye mermi taşınmasında yeri geldiğinde cephanede savaşarak kahramanca duruşlarını sergilemişlerdir.

Günümüzde ise; yeni Türkiye’nin oluşumunda ekonomik, siyasal, sosyal anlamda kadınlarımızın katkıları göz ardı edilemez gerçektir. Kadınların gerek karar alma mekanizmalarında gerekse temsil noktasında bu denli aşama kaydetmelerinin başlıca unsuru hükümetimizin yürüttüğü politikalardır. Birkaç başlık altında kadın haklarındaki iyileştirmeden bahsedecek olursak; dini inançları yüzünden ayrımcılığa uğrayan eğitim öğretim hakkı kısıtlanmış kadınlar eğitim ve çalışma haklarına kavuşmuştur. Kız çocuklarının okullaşma oranlarını artırmak amacıyla kız çocuklarının şartlı eğitim yardımı yüksek tutulmuş olup ödemeler yalnızca annelere yapılmıştır. Sivil Toplum Kuruluşları ile “Haydi Kızlar Okula” , “Baba Beni Okula Gönder” gibi projeler ile okuldan ayrılan kız çocuklarının okula gönderilmesini teşvik etme hedeflenmiştir” dedi.

BACACI, “HER HAFTA SONU KADIN EMEĞİ ÇARŞISINDA KURSLARDA ÜRETTİKLERİ MALZEMELER SATILARAK İSTİHDAMI SAĞLANMAKTADIR”

Konuşmasına devam eden Derya Bacacı, “Bunların yanı sıra istihdam, sosyal güvenlik hakları, girişimcilik destekleri ve doğum izinlerinde önemli düzenlemeler yapılmıştır. Eşi vefat eden kadına kocasının sigortalılık süresi uygunluğunca kadının gelirine bakılmaksızın aylık bağlanmaktadır. İlk engelliler kanunu hükümetimiz döneminde 2005 yılında çıkarılmıştır. Bu kanuna göre; engellilerin istihdam, sağlık, eğitim ve sosyal yaşam başta olmak üzere hakları yasal güvence altına alınmıştır. Engelli çocuğu olan annelere ise erken emeklilik imkânı sağlanmıştır. Kadın istihdamı ve sosyal yaşamda aktif olabilmeleri için ilçe belediyemizce yürütülen çalışmalara bakacak olursak; Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmaları kapsamında ücretsiz olarak resim, modern dans, gümüş-takı, kazaz-telkâri, folklor, moda tasarım kursları verilmektedir. Her hafta sonu kadın emeği çarşısında kurslarda ürettikleri malzemeler satılarak istihdamı sağlanmaktadır. Ayrıca üniversite öğrencisi olan annelere 6 ayda 600 TL olacak şekilde eğitim yardımı yapılmakta bu yardım yalnızca anneye verilmektedir. Sözlerimi bitirirken gerek hükümetimizce gerekse belediyemiz tarafından gelecekte de yapılacak çalışmalar ile kadınların sahip olacağı haklar konusunda iyileştirmelere gidileceği konusunda şüphemiz yoktur. Verdiği değeri ve desteğini her konuda hissettiğimiz Başbakanımız Sn. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na ve Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı Beyefendiye teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. 

İlginizi çekebilir

Hayrı Suer’den tarihi zafer

Hayrı Suer’den tarihi zafer

selyus