Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Ekim 2021

Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusuna açıklık getirdi

İBB Başkanı İmamoğlu, “Ben bütün bu tartışmaların dışında bir insanım. Ne konuşulur, ne konuşulmaz, ne yazılır, ne çizilir, ne yapılır, ne yapılmaz. Hiç ilgilenmesek de her gün bir şekilde bizi bu türbülansın içine sokma çabasında olan bir kısım var. Bir türbülans yaşatılıyor ve bizi de o türbülansın içinde tutmaya çalışıyorlar. Ben o türbülansın, o tünelin içinde değilim ama az önceki metro tünellerinin içerisindeyim. İstanbul’a hizmet üretmeye çalışıyorum. Ve bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz.”

Pendik-Kaynarca-Tuzla metro hattının 4.9 km’lik ilk etabında 2. TBM çıkışıyla düzenlenen törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

“BENİM GÜNDEMİM İSTANBUL’A HİZMET ÜRETMEK”

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı sorusuna, “Ben bütün bu tartışmaların dışında bir insanım. Ne konuşulur, ne konuşulmaz, ne yazılır, ne çizilir, ne yapılır, ne yapılmaz. Hiç ilgilenmesek de her gün bir şekilde bizi bu türbülansın içine sokma çabasında olan bir kısım var. Bir türbülans yaşatılıyor ve bizi de o türbülansın içinde tutmaya çalışıyorlar. Ben o türbülansın, o tünelin içinde değilim ama az önceki metro tünellerinin içerisindeyim. İstanbul’a hizmet üretmeye çalışıyorum. Ve bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Dünyanın en fazla metro üreten kenti durumuna geldik, sadece iki yılda. Bu başarımızı bütün ülkemiz alkışlıyor. Milletimiz gerçek işlerle muhatap olmak istiyorlar. Onlar da şu an ürettiğimiz hizmetler. Bir de ülkemizin gerçek bir konusu var. O da yoksulluk, işsizlik, döviz artışı. Bu artışın oluşturduğu, ülkemizdeki her vatandaşın üstüne yük bindirdiği maliyetler, kurumların üstüne yük bindirdiği maliyetler, ekonominin gündemi varken bu gündem dışında başka bir gündemle süreci yoğurmak isteyen insanlar benim gündemim İstanbul’a hizmet üretmek, Türkiye’nin gündemi de ekonomik sıkıntılar” dedi.

selyus