Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Ekim 2021

Erdoğan, “CHP – HDP ortaklığı bu tezkere oylaması ile resmiyet kazandı”

“CHP – HDP ortaklığı bu tezkere oylaması ile resmiyet kazandı” diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Onurlu bir partinin ve liderin çıkıp ‘Siz kim oluyorsunuz da tehdit ediyorsunuz’ diyerek HDP’ye ağızlarının payını vermesi bekleniyor. Artık böyle bir yönetim yok. Hiç şüphesiz burada önemli olan CHP’nin terör örgütünün oyuncağı HDP’ye teslim olması, HDP’ye biat etmesi, boyun eğmesi. Yazık. Allah CHP’ye gönül veren vatandaşlarımızın sabrını artırsın” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda son dakika açıklamalarında bulundu.

“KENDİLERİNE ‘MUSTAFA KEMAL’İN İTLERİ’ DİYENLERİN DÜMEN SUYUNA GİRMELERİ BİZİM BİLE AĞRIMIZA GİTTİ”

Dün Meclis’te bir tezkere oylandı. Esasen bu tezkere ülkemize yönelik terör tehditlerine karşı uzun yıllardır devam eden rutin bir uygulamadır. Son 71 yılda 76 ayrı tezkere görüşülüp kabul edilmiştir. Tehdit PKK/YPG yanında DEAŞ gibi terör tehditlerinden de kaynaklanmaktadır. HDP yöneticileri, CHP’ye çağrı yaptı. Siyasi ittifakın devamı CHP’nin tezkereye destek olmaması şartına bağlanıyordu, CHP açıkça tehdit ediliyordu. Onurlu bir liderin çıkıp ‘Siz kim oluyorsunuz da bizi tehdit ediyorsunuz’ deyip HDP’lilere ağızlarının payını vermesi beklenir. Ama karşımızda böyle bir CHP mevcut değildir. CHP oylamaya saatler kala tezkereye hayır diyeceklerini ilan etti. Biz kimin kılıcını çaldığınızı biliyoruz da siz kendinizi bu kadar belli etmeyin. Burada asıl önemli olan, ülkemizin en büyük 2. partisi durumundaki CHP’nin terör örgütünün oyuncağı HDP’ye teslim olması, biat etmesi, boyun eğmesidir. Yazık. Ne kadar hazin bir tablo. Biz bu güne kadar nasıl CHP’ye ve iplerini ellerine verdiği efendilerine rağmen ülkemizin güvenliğini sağlayacak adımları atmışsak bundan sonra da atmayı sürdüreceğiz. Kendilerine Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyenlerin, ‘Mustafa Kemal’in itleri’ diyenlerin dümen suyuna girdiklerini görmek bizim bile ağrımıza gidiyor. Allah CHP’ye gönül veren vatandaşlarımızın sabrını artırsın.

“CHP-HDP ORTAKLIĞI BU TEZKERE İLE RESMİYET KAZANMIŞTIR”

CHP Genel Başkanı’nın askerliği çocuk oyuncağı sanan cehaletini de milletin takdirine bırakıyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanı olduğumuz doğrudur. Asıl sorulması gereken, Kılıçdaroğlu’nun nasıl olup da HDP’nin emir eri konumuna geldiğidir. CHP – HDP ortaklığı bu tezkere oylaması ile resmiyet kazanmıştır. İYİ Parti’nin bu tezkereyi desteklemesini memnuniyetle karşıladık. Türkiye gazetesi

selyus