Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 10 Mart 2023

Ekrem İmamoğlu’ndan cumhurbaşkanı yardımcısı konusunda açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı taşeron olarak çalışan 545 şoförü İETT kadrosuna alındığı törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ile ilgili olarak, “Ben şu an makam tarifi veya o tür süreçle alakalı hiçbir duyguya sahip değilim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyeye bağlı taşeron olarak çalışan 545 şoförü İETT kadrosuna katılan programına katılarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, Millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamında adının geçtiğinin hatırlatılması üzerine, “İstanbul büyük bir merkez. Burada ürettiklerimiz ve üreteceklerimizi de bu sahada paylaşacağız. Bu yolculukta hem ben hem Mansur Yavaş arkadaşım olmak üzere altılı masa, altı lidere katkı sunan, cumhurbaşkanı adayımızın da 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanı olması için elinde geleni yapan bir süreç tarifiyle güçlü bir yolculuğa başladık. Hayırlı uğurlu olsun. Ben şuan makam tarifi veya o tür süreçle alakalı hiçbir duyguya sahip değilim. Tek duygum var. 14 Mayıs’ta seçim kazandıracak aklı, stratejiyi, çalışma yürekliliğini ortaya koyan insanlar olmak, hep söyledim bu en çalışkan neferi olacağım” açıklamalarında bulundu.

selyus