Ana Sayfa SPOR 10 Mart 2023

Üsküdar Küplüce’de bir eğitim ve spor kulübünden özel program

Üsküdar’da faaliyet gösteren Marka Gençlik Eğitim ve Spor Kulübü, Beraet Gecesi ile ilgili Üsküdar Küplüce Mahalllesinde özel bir program düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan Kulüp Başkanı ve Baş Teknik Direktörü Eşref Maraşlı, kulübün 2015 yılında Üsküdar Küplüce Mahallesi’nde kurulduğunu belirterek, “Kulüp olarak temel hedefimiz gençlerimizi maddi ve manevi bilgilerle donatmak onları sağlam bir eğitimin yanında sporla da iştigal etmesini sağlayarak onları geleceğe hazırlamaktır” dedi.

Kulübün faaliyetleri konusunda da bilgi veren Başkan Maraşlı, “takımımıza 2017 yılında 11 sporcu ile katıldığımız Türkiye Wushu Kung-Fu Şampiyonalarında 4 tane 1’incilik, 8 tane 2’ncilik, 2 tane 3’üncülük kazandırdık. Yine 2018 yılında 3 sporcu ile katıldığımız Türkiye Wushu Kung-Fu Şampiyonasında 1 tane 1’incilik, 1 tane 2’ncilik ve 2 tane 3’üncülük kazandırdık. 2019 yılında 7 sporcu ile katılmış olduğumuz Türkiye Wushu Kung-Fu Şampiyonalarında ise 2 tane 1’incilik, 4 tane 2’ncilik ve 2 tane 3’üncülük aldık. Ayrıca 2019 yılında 4 tane sporcumuz Balkan Wushu Kung-Fu Şampiyonasında yarıştı ve 2 tane 2’ncilik, 1 tane 3’üncülük kazandık. 2020 yılında 11 sporcu ile katılmış olduğumuz Türkiye Wushu Kung-Fu Şampiyonalarında da 10 tane 1’incilik, 5 tane 2’ncilik ve 7 tane 3’üncülük kazanarak kulüp tarihimizin en iyi derecesini elde ettik ve ayrıca 9 sporcumuzu milli takımda Avrupa Şampiyonasında yarışmaya hak kazandı, fakat pandemi dolayısıyla yarışmaya katılma şansımız olmadı turnuvalar iptal edilmişti. 2021 yılında 4 sporcu ile katılmış olduğumuz Türkiye Wushu Kung-Fu Şampiyonasında 3 tane 1’incilik, 2 tane 3’üncülük kazandık. Son olarak 2023 yılında 2 sporcu ile katılmış olduğumuz Türkiye Kick Boks Şampiyonasına 1 tane 2’ncilik ve 1 tane 3’üncülük kazandık. Spor faaliyetleri dışında sosyal ve kültürel faaliyetlerimize devam etmektedir. Bunların başlıcaları huzurevi ziyaretleri, çevik kuvvet polis karakol ziyaretleri, çocuk esirgeme kurumlarını ziyaretleri, sporcuların milli ve manevi değerlerini geliştirmek için yapılan toplantılar, ayrıca yurt dışında su kıtlığı çekilen bölgelerde kulübümüz adına iki tane su kuyusu açılması gerçekleştirilmiştir” şeklinde konuştu.

Programa katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise konuşmasında, böyle bir spor salonu ve kulübü olduğundan haberinin olmadığını söyleyerek, “Çok güzel bir iş yaptığınızı duymak bizi sevindirdi. Biz de elimizden geldiğince sizi destekleyeceğiz. Çocukların hem sporla ilgili olması hem de maddi manevi ilimlerle meşgul olması, gençlere maddi ve manevi bilgilerle donatılması çok güzel bir şey. Bu benim çok hoşuma gitti” dedi.

Eğitime katılan çocuklar, Eyüp Ensari hazretlerinin hayatını anlattığı kısa bir gösterinin ardından program sona erdi.

selyus