Ana Sayfa DÜNYA EKONOMİSİ, İÇ POLİTİKA 1 Mayıs 2022

Erdoğan, “AK Parti’de görev üstlenmek demek mevki sahibi olmak değildir”

AK Parti İl Teşkilatları Türkiye genelinde eş zamanlı iftar yaptı. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan tüm il başkanlıklara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul İftarı-İstanbul Kardeşlik Sofrasında programındaki konuşmasına, AK Parti 81 il teşkilatından canlı bağlantıyla kendileriyle birlikte olan dava ve yol arkadaşlarını en kalbi duygularıyla, muhabbetle selamlayarak başladı.

“CUMHUR İTTİFAKI OLARAK 2023 HEDEFİMİZE DURMADAN ULAŞACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teşkilatlarımızın tüm faaliyetleri sayesinde milletimizin salgın nedeniyle bizi özlediğini gördük. İnşallah bu ivmeyi kesintisiz devam ettirerek Cumhur İttifakı olarak 2023 hedefimize durmadan ulaşacağız. Unutmayınız AK Parti’de görev üstlenmek demek mevki sahibi olmak değildir. Milletimize hizmetkar olmak, ülkemizi güçlendirmek, mağdurların yanında olmak için gece gündüz çalışmaya talip olmak demektir. Hangi dünyevi makam böyle samimi bir duanın verdiği çalışma şevkini sağlayabilir. Seçimlerdeki başarımızı gece gündüz çalışarak eğitimden sağlığa ulaşımdan enerjiye her alanda kazandırdığımız eserlere borçluyuz” dedi.

“İNŞALLAH BAYRAMDAN İTİBAREN KARDEŞLİK VE KUCAKLAŞMA SEFERBERLİĞİNİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

“Yılın her günü her saati milletimizle birlikte olmalıyız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da 1994’te yaktığımız meşaleyle bu şehrin kaderini biz değiştirdik. AK Parti’nin iktidara gelmesiyle aydınlığı tüm Türkiye’ye yaydık. Türkiye geliştikçe tüm bölgemizin dikkatini toplamaya başladı. Pek çok ülkede insanların çoğu Türkiye’nin yerini haritada gösteremiyordu. Bugün başarılarını duymayan az kişiye rastlayabilirsiniz. Cumhuriyetimizin 1923’ten 2023’e kadarki belirleyicisi biz olduk. 2053’ü 2071’i de biz şekillendireceğiz. Yıllarca bu ülkeyi dar bir alana hapsettiler. AK Parti tüm oyunları planları bozuyor. Biz bu kararlılıkla yapılamaz denilen ne varsa tamamını başardık. AK Parti olarak milletimizin hak ettiği refah önünde hangi engeller varsa yıktık. Geçmişte terör örgütlerinin, çetelerin, vesayet odaklarının cirit attığı Türkiye bugün en güvenli ülkeler arasına girdi. Bay Kemal’in dediğine bakmayın, o karanlık bir Türkiye yaşıyordu, şimdi zihinsel karanlık yaşayan Bay Kemal zannediyor ki millet yutacak. Artık millet bunları yutmuyor. Bay Kemal artık akıllı sayaçların çalıştığı bir Türkiye olduğunu bilmiyor, kimin karanlıkta olduğunda da bir haber. İnşallah bayramdan itibaren kardeşlik ve kucaklaşma seferberliğini daha ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

selyus