Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Mayıs 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İBB PKK’yı, belediyeye doldurmanın gayreti içerisinde ve dolduruyor hesabını soracağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunların tek derdi, 15 Temmuz’un faili FETÖ’cüleri yeniden devlete doldurmak. PKK’yı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyeye doldurmanın gayreti içerisinde ve dolduruyor. Bunların da hesabını soracağız” dedi.

AK Parti İl Teşkilatları Türkiye genelinde eş zamanlı iftar yaptı. Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’dan tüm il başkanlıklara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul İftarı-İstanbul Kardeşlik Sofrasında programındaki konuşmasına, AK Parti 81 il teşkilatından canlı bağlantıyla kendileriyle birlikte olan dava ve yol arkadaşlarını en kalbi duygularıyla, muhabbetle selamlayarak başladı.

“PKK’YI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BELEDİYEYE DOLDURMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDE VE DOLDURUYOR HESABINI SORACAĞIZ”

“Bunların tek derdi, 15 Temmuz’un faili FETÖ’cüleri yeniden devlete doldurmak. Terör örgütü PKK’yı İstanbul Büyükşehir Belediyesi belediyeye doldurmanın gayreti içerisinde ve dolduruyor. Bunların da hesabını soracağız” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların tek derdi Avrupa’ya, Amerika’ya şirin gözükmek için yabancı büyükelçilerden aldıkları talimatları yerine getirmek. Almanya’da bizim büyükelçimizi dışişlerine çağırıyorlar, Türkiye’nin Soros’u olan Osman Kavala için. Biz anında onların büyükelçisini de Dışişleri Bakanlığımıza çağırdık. Hesabını sorduk. Bunların derdi, sallanıp duran altılı masalarını ayakta tutmak. Buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Yaşadığımız her vesayet tuzağının gerisinde bu oyunun izlerini görebilirsiniz. Bu oyunu 20 yılda nasıl bozduysak 2023’te de bir kez daha bozacağız. Hiçbir güç büyük Türkiye’ye engel olamayacak” şeklinde konuştu.

selyus