Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Mayıs 2017

Milletvekili Kan, “28 Şubatçılar ya da FETÖ’cüler fark etmiyor”

TBMM’de ablası Merve Kavakçı’ya yapılan tarihi saygısızlığın 18. yıl dönümünde söz alan Milletvekili Dr. Ravza Kavakcı Kan, “28 Şubatçılar ya da FETÖ’cüler fark etmiyor, darbeci zihniyet kim olursa olsun zihniyet aynı.”

TBMM Genel Kurulu, 2 Mayıs Salı günü Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Genel Kurulda, siyasi parti grup başkanvekilleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Genel Kurulda söz alan AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakcı Kan, 2 Mayıs 1999 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihine kara bir leke olarak kalan Merve Kavakçı olayı üzerine altı çizilecek bir konuşma yaptı.

“28 ŞUBATÇILAR YA DA FETÖ’CÜLER FARK ETMİYOR, DARBECİ ZİHNİYET KİM OLURSA OLSUN ZİHNİYET AYNI”

AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakcı Kan da “2 Mayıs 1999 tarihinde milli iradeye müdahale” konulu konuşmasında, tarih birilerinin isteği doğrultusunda yazılmak istense de gerçeklerin asla saklı kalamayacağını dile getirerek, “28 Şubatçılar ya da FETÖ’cüler fark etmiyor, darbeci zihniyet kim olursa olsun zihniyet aynı.” ifadesini kullandı.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının 5 Aralık 1934’te verildiğini anımsatan Kan, “Ama bazı kadınlar için bu hak, 2 Mayıs 1999’da ihlal edildi. Burada edildi. Ne kadar acı.” değerlendirmesinde bulundu.

YALANCI MAHMUT TANAL

28 Şubat’ın savunucusu, Nato mermer, Noto kafa CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise 2 Mayıs 1999’da Merve Kavakcı’nın milletvekilliğinin türbanlı olmasından dolayı değil Amerikan vatandaşı olduğu için düşürüldüğünü kaydederek milletvekillerinin gözünün içine baka baka yalan söyledi. Darbe sevici zihniyetin ürünü Tanal, her zamanki gibi bugün de İslam düşmanlığını cahil cesaretiyle bir kez daha ortaya koydu. 

O TARİHTE TBBM’DE UTANÇ TABLOSU OLUŞTURANLARIN ADALETE HESAP VER

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak 28 Şubat sürecinde dönemin Refah Partisi Milletvekili Ravza Kavakçı’ya yapılan saygısızlığı esefle kınıyor, o tarihte TBBM’de utanç tablosu oluşturanların adalete hesap vermesini istiyoruz. 

selyus