Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Mart 2023

Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun işi gücü yalan, başka sermayesi yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akşam yalan sabah yalan, maalesef bu ana muhalefetin başındaki zat çiftçilerimize destek verilmediğinden bahsediyor. Yem verilmediğinden bahsediyor. İşi gücü yalan. Başka sermayesi yok.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde incelemelerde bulunarak, halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu işaret ederek, “Çiftçilerimize destekleme ödemelerinin peşin yapılmasından hayvan ve yem hibesine kadar pek çok kalemde destek veriyoruz. Ama akşam yalan sabah yalan, maalesef bu ana muhalefetin başındaki zat çiftçilerimize destek verilmediğinden bahsediyor. Yem verilmediğinden bahsediyor. İşi gücü yalan. Başka sermayesi yok. Tabi böylesine büyük bir afette biz can derdindeyiz o ise yalan derdinde. İnsan iradesini aşan hususların olmaması kimi aksaklıkların yaşanmaması mümkün değildir. Ama böyle büyük bir felaketi yaşıyoruz. Böyle büyük bir felaketi yaşadığımız dönemde akşam yalan, sabah yalan böyle bir iftira içerisinde girilir mi? Düşünebiliyor musunuz yani şahsımın buraya gelmediğini söyleyecek kadar yalancı. 3 kez kendim geldim. Arkadaşlarımla beraber buralarda oldum. Tüm heyetim, bakanlarım anında ilk gün kendilerini buralara gönderdim. Milletimizin de şahit olduğu gibi her türlü gayreti göstermemize rağmen eğer sıkıntılar yaşadıysanız bize düşen değerli kardeşlerim sizlerden helallik istemektir” şeklinde konuştu.

“BİRLİKTE YENİ BİR GELECEK İNŞA EDECEĞİZ”

Erdoğan, birlikte yeni bir gelecek inşa edeceklerini ifade ederek, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kaybettiğiniz yakınlarımızın acıları hayat boyu yüreğimizi yakmayı sürdürecek. Biz geride kalanların hayatlarını eviyle, eşyasıyla, işiyle, sağlığıyla, eğitimiyle yeniden düzene koymak için mücadele ediyoruz. Bunun için sizlerden şehrinize sahip çıkmanızı istiyorum. Tek bir vatandaşımın bile deprem yüzünden doğduğu, büyüdüğü, yaşadığı şehrini terk etmesine gönlümüz razı değil. Ne yapacaksak bunu da yapacağız. Neyi başaracaksak burada başaracağız. İnşallah bu mücadeleyi beraber yürütecek, beraber yeni bir geleceği inşa edeceğiz.”

“MUHALEFET YALAN ÜRETTİ”

Erdoğan, ana muhalefetin ‘havalimanını biz onardık’ yalanını ortaya koyduklarını ifade ederek, “Depremde zarar gören Hatay Havalimanını bir hafta içerisinde yeniden işler hale getirerek çalışmaların kolaylaşmasını sağladık. Ama gel gör ki ana muhalefet ‘havalimanını biz onardık’ yalanını ortaya koydu. ‘Oranın hafriyatını biz taşıdık’ yalanını ortaya attı. Yaptıkları böyle bir şey yok. Ben Serinyol’a geldiğimde, genel başkan yardımcımız sayın Binali beyi arkadaşlarımızla beraber, ‘geçin havalimanına, bu havalimanının yapımında emeğin var, orada basın toplantısını da yap ve bunların yalanını ortaya koy’ ve Binali bey basın toplantısını yaparak Hatay Havalimanı böylece devreye alındı” şeklinde konuştu. İsa Akar / İHA

selyus