Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA 18 Ocak 2019

Erdoğan, “Münbiç’teki saldırı, ABD’nin aldığı çekilme kararını etkilemeye dönük”

Saldırının ABD’nin aldığı çekilme kararını etkilemeye dönük olabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fakat ben Sayın Trump’ın bu noktadaki kararlılığını gördüğüm için, yani bu tür bir terör eylemine karşı geri durmayacağına inanıyorum. Çünkü bir geri durma söz konusu olabilirse bu bir defa DEAŞ’ın bir zaferi olur.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitaroviç ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda iç dış politikalardan bahseden Başkan Erdoğan, Münbiç’teki saldırıyla ilgili de açıklama yaptı.

“MÜNBİÇ’TEKİ SALDIRI, ABD’NİN ALDIĞI ÇEKİLME KARARINI ETKİLEMEYE DÖNÜK”

Saldırının ABD’nin aldığı çekilme kararını etkilemeye dönük olabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fakat ben Sayın Trump’ın bu noktadaki kararlılığını gördüğüm için, yani bu tür bir terör eylemine karşı geri durmayacağına inanıyorum. Çünkü bir geri durma söz konusu olabilirse bu bir defa DEAŞ’ın bir zaferi olur. Biz tam aksine DEAŞ’ın üzerine üzerine ülkemiz de dâhil olmak üzere gitmeye devam edeceğiz. Çünkü biz DEAŞ’ı o topraklarda bitireceğiz, aynı şekilde diğer terör örgütlerini de bitireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 mil meselesinin artık bir güvenli bölge olarak önlerine geldiğini belirterek, “Türkiye 911 kilometre sınırıyla buralarda önemli bir adım atacaktır. Aynı şekilde Hatay sınırı yine burada önemli bir yerdir ve bu çalışmalarımızı kararlılıkla devam ettireceğiz. Hedefimiz, bir an önce oradaki huzuru, sükûnu ve Suriye’nin bütünlüğünü sağlayabilmektir” ifadelerini kullandı.

selyus