Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Eylül 2021

Erdoğan, “Zulüm 1453’te başladı’ diyenlerle nasıl beraber oluyorsun?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz 30 Ağustos törenlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet Han’a benzetmesi ile ilgili olarak tepkisini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Erdoğan, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet Han’a benzetmesi ile ilgili Akşener’e göndermede bulunan Erdoğan “Biz İstanbul’da şunu görmedik mi? ‘Zulüm 1453’de başladı’ diye yazanlarla Meral hanım nasıl oluyorsun? Nasıl onlarla beraber aynı yola giriyorsun. Bizans olayını bu şekle dönüştüren ve ‘Zulüm 1453’te başladı’ ifadesini kullananlarla beraber nasıl oluyorsun? Dolmabahçe Sarayı’nın makam olarak kullandığım yerde tam karşı duvarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye yazan Geziciler, Meral hanım işte sen bu geziciler ile berabersin yolun açık olsun. Gençler biz yolumuzu iyi bilelim. Bizim yolumuz onların gittiği yol değil. ‘Ya Bizansı alırım, ya Bizans beni alır’ bu ahide bizimdir. Biz bunu Ayasofya’nın açılışı ile ispat ettik. Onlar ise tam aksine ‘Ayasofya nasıl kapalı kalır’ diye gayret ettiler. Hamdolsun ta Fatih’ten bu yana. Kapalı alan Ayasofya açıldı ve sahiplerine kavuştu” ifadelerini kullandı. İHA

selyus