Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Aralık 2022

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na helalleşme tepkisi: “Bu millet artık bunları yutmaz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye Yüzyılı – Değerlerin Yüzyılı” kapsamında gençlerle bir araya geldiği programın görüntüleri yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu’na helalleşme söylemi üzerinden yüklendi. Erdoğan, “Sen helalleşmeye gideceksen önce gel Diyarbakır anneleriyle helalleş. Helalleşmeye geleceksen, önce 10 yaşında, 11 yaşında, 12, 13, 14, 15 yaşındaki kızları Kandil’e kaçıranlar var ya onlarla kol kola gezmeyi bırak. Onlarla beraber olmayı bırak. Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak” dedi. Erdoğan menzili 560 kilometre olarak açıklanan tayfun füzesi ile ilgili açıklamasında “Geçen hafta görüştüm. Dediler ki 1000 kilometreyi yakalayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de Türkiye Yüzyılı programı kapsamında gençlerle bir araya geldi. Gençlere hitap eden konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Binlerce yıllık tarihiyle medeniyetler hafızası olan Mardin’imiz Türkiye’nin adeta bir özeti gibi. Türk’ün Kürt’ün, Arap’ın, Süryani’nin, Ezidi’nin bir arada yaşadığı Mardin, İstanbul ve Hatay ile birlikte, hoşgörü başkentlerimizden birisidir. Hemen yanı başımızda Süryani vatandaşlarımızın 1600 yıllık şah eseri Dayru Zaferan Manastırı var. Hemen ötede Hristiyan vatandaşlarımızın binlerce yıldır yaradana dua ettiği Kırklar Kilisesi bulunuyor. Yaklaşık 8.5 asırdı minarelerinde ezanı Muhammedilerin eksilmediği Ulu camimiz tüm zarafetiyle bu iki ibadethaneye komşuluk yapıyor” diye konuştu.

“Lafa gelince sürekli insan hak ve özgürlüklerinden dem vurulur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendileri dışında kimseye hayat hakkı tanımayanları buradaki hoşgörü ikliminden ibret almaya davet ediyorum. Güya din adına ibadethanelere saldıran gözü dönmüş canilerinde vahşi eylemlerine bahane aramak yerine Mardin’in temsil ettiği insani ve İslami değerlere iyi bakması gerekiyor. Türkiye yüzyılı, bu vatan toprakları üzerinde hayatını sürdüren ona sadakatle bağlı olan, geleceğini burada göre her bir insanımızın yüzyılıdır” diye belirtti.

ERDOĞAN’DAN HELALLEŞME TEPKİSİ: “KIZLARI KANDİL’E KAÇIRANLAR VAR YA ONLARLA KOL KOLA GEZMEYİ BIRAK”

“Birileri helalleşmeye gelecekmiş” diyerek eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sen helalleşmeye gideceksen önce gel Diyarbakır anneleriyle helalleş. Helalleşmeye geleceksen, önce 10 yaşında, 11 yaşında, 12, 13, 14, 15 yaşındaki kızları Kandil’e kaçıranlar var ya onlarla kol kola gezmeyi bırak. Onlarla beraber olmayı bırak. Bir taraftan onlarla dirsek temasında olacaksın, bir taraftan onlarla beraber seçime girmenin hazırlığında olacaksın. Bir taraftan 6’lı masanın altına da onları sokmaya çalışacaksın. Bu nasıl helalleşme. Kimi aldatıyorsun, kimi kandırdığını zannediyorsun. Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak” şeklinde konuştu. Türkiye gazetesi

selyus