Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Ocak 2020

Erkan Kandemir, “Partide yanlışa düşenin gözünün yaşına bakmayız!”

Partide yanlışa düşmüş birileri olursa ne yapıyorsunuz? sorusunu cevaplayan Erkan Kandemir, “Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı bize; hiç gözünün yaşına bakmayız, birisi yanlışa bulaşmışsa eğer, her türlü yanlışı kastedebiliriz. Hiç kuşkusuz, yani bize ulaştığı anda müdahale etmek boynumuzun borcu çünkü 2 milyon 200 bin pırıl pırıl, tertemiz gayret gösteren insanın emeğini lekeleriz.”

Yeni Şafak’ın haberine göre Kanal 7’deki “Başkent Kulisi” programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kongre sürecine yönelik soru üzerine, teşkilatların partinin omurgasını oluşturduğunu hatırlatan Kandemir, 7’nci olağan kongre sürecinde oluşacak olan kadroların partiyi 2023 seçimlerine taşıyacağını söyledi.

Kandemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile demokrasi tarihinde önemli bir dönüm noktasını geride bıraktıklarını, bu sistemin ruhuna uygun olarak kendilerinin de teşkilat modellemelerini, beklentilere uygun olarak hedef, dil ve söylemlerini tazeleyeceklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, AK Parti’nin temel söylemini, yaklaşımını ve koyduğu yeni hedefleri katıldığı il kongrelerinde kademeli şekilde açıklayacak.” diye konuştu.

“Ömerleri, Haticeleri bulabildiniz mi?” şeklindeki bir başka soru üzerine, partide çok sayıda Ömer ve Haticelerin bulunduğunu ifade eden Kandemir, fedakarca çalışan bir teşkilata sahip olduklarını belirtti.

“GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ”

Partide yanlışa düşmüş birileri olursa ne yapıyorsunuz? Sorusun üzerine, çok büyük bir teşkilat olduklarını hatırlatan Kandemir, bu kadar büyük teşkilat içerisinde sonradan yanlışa bulaşan insanların çıkabilmesinin mümkün olduğunu dile getirdi.

Kandemir, “Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı bize; hiç gözünün yaşına bakmayız, birisi yanlışa bulaşmışsa eğer, her türlü yanlışı kastedebiliriz. Hiç kuşkusuz, yani bize ulaştığı anda müdahale etmek boynumuzun borcu çünkü 2 milyon 200 bin pırıl pırıl, tertemiz gayret gösteren insanın emeğini lekeleriz.” ifadesini kullandı.

Toplumun yanlış kabul ettiği her şeyin kendileri için de yanlış olduğunu aktaran Kandemir, “Bir kişi eğer yolsuzluğa bulaşmışsa, bir kişi eğer toplum genel ahlakına uygun olmayan yanlışın içerisine bulaşmışsa, bir kişi eğer üstten bakar hale gelmişse… Bizim için, bizim temel ilkelerimiz ve değerlerimiz var. Bu ilke ve değerlerin dışarısında hareket eder hale gelmişse ya da bunlara bulaşmışsa burada biz bir dakika tereddüt etmeyiz. Bu büyük mücadeleyi birkaç kişinin kirletmesini müsaade etmeyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

31 MART SEÇİMLERİ

Erkan Kandemir, 31 Mart seçimlerinde kaybeden teşkilatların değiştirilmesi konusuna yönelik bir soru üzerine, her seçimden dersler çıkardıklarını sonuç ne olursa olsun sandık sandık sonuçları tahlil ettiklerine dikkati çekti.

Genellemeler üzerinden ve sonuçlar üzerinden hareket etmediklerini vurgulayan Kandemir, “Yerel seçimlerin tamamıyla ilgili Türkiye’de iyi bir ders çalıştık, Cumhurbaşkanımıza da arz ettik.” dedi.

İstanbul’da yenilenen seçimde oy farkının ciddi oranda arttığı hatırlatılan Kandemir, “6,5 ay geçti, AK Parti’nin ders çıkartıp, buna dönük çıkartılan dersler üzerinden adım attığını ya da atacağını gösteren bir işaret verebildiniz mi?” sorusuna Kandemir, “Sonuçtan hareket ederek başarı tayini çok doğru bir şey değil, bizim geleneğimiz açısından da doğru bir şey değil.” yorumunu yaptı.

İSTANBUL SEÇİMLERİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, İstanbul seçimlerindeki oy değişiminin hangi sebeplere bağlı olarak gerçekleştiğinin tespit edilip edilmediğine ilişkin soru üzerine, hem Ankara’da hem İstanbul’da belediye meclis çoğunluğunun AK Parti’nin elinde olduğunu hatırlattı.

“Yekpare bir kayıptan bahsetmek doğru olmaz.” ifadesini kullanan Kandemir, “Bir değişim var mı, bu değişimin sebebi nedir buna bakıyoruz. Bunun üzerinden zaten kongre süreçlerimizde kademeli bir şekilde AK Parti’nin topluma ne söylediğini görmüş olacağız. Hem Cumhurbaşkanımızın il kongrelerinde yapacağı konuşmalarda hem de bizim kademeli bir şekilde toplumun önüne çıkarken söylediklerimizden.” dedi.

Görevi icabı sık sık il ve ilçe ziyaretlerinde bulunduğuna değinen Kandemir, bu ziyaretlerde sadece teşkilatlarla bir araya gelmediklerini bir grup arkadaşlarını da sahaya gönderdiklerini, bu arkadaşlarının teşkilatlarla temas etmeden vatandaşın arasında dolaştıklarını dile getirdi.

“FATURA ÇIKARMAK GİBİ BİR YAKLAŞIMI DOĞRU BULMAYIZ”

Yeni teşkilatların seçiminde 31 Mart seçim sonuçlarının referans alınıp alınmayacağına ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine Kandemir, “Fatura çıkarmak gibi bir yaklaşımı doğru bulmayız, burada bütün teşkilatlarımız ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler, gösteriyorlar. Bir de sadece seçim dönemindeki performansa ve seçim sonuçlarına bakarak da bir değerlendirme yapmamız sağlıklı olmaz. Biz bir sürece bakıyoruz.” dedi.

Parti üyeleriyle ilgili önemli bir çalışma yaptıklarını, üyeleri siyaset yapım sürecinin bir parçası haline getirmek istediklerine dikkati çeken Erkan Kandemir, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz ettiklerini sözlerine ekledi.

selyus