Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Nisan 2019

Esenyurt seçim sonuçları ders olsun!

Esenyurt seçmeni, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’ye ders verircesine başkanlıkta CHP, belediye meclisinde ise AK Parti’yi tercih etti… 

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam kampında bir kez daha belediyelerde gösterilen adaylarda yüzde 100 verim almak mümkün değil dedi. Doğru dedi. Ancak Başkan Erdoğan’ın önüne yandaş ajanslara yaptırılan yanlı anketleri koydukları için bir çok yerde yanlış tablolar çıktı ortaya.

SEÇMEN, ADAY ESENYURTLU OLSUN İSTEDİ

900 binin üzerinde nüfusu olan Esenyurtlular ısrarla buraya dışarıdan aday koymayın diye adeta haykırdı. Aslında ilçe halkı kendilerini yine AK Parti yönetsin istiyordu, lakin haklı taleplerine kulaklarını tıkadı Genel merkez ve il başkanlığı..!!

Seçmen kendi içimizden bir isim bizi yönetsin talebini dikkate almayarak taa 70 kilometre öteden bir ismi gelip Esneyurt’a aday edersen, sonuçlarına da katlanırsın! Aslında Azmi Ekinci çok düzgün karakterli ve dürüst bir isim ancak Esenyurt’u bilmediği ve yerli bir isim olmadığı için kabul görmedi!

Bilinçli olan Esenyurt seçmeni parti yetkililerine adeta ders verircesine bir oy dağılımı ortaya koydu! Yani belediye başkanlığında CHP’ye, belediye meclisinde AK Parti’ye oy verdi. Seçmen, ‘ben dışarıdan aday istemiyorum ama yine de benimle ilgili kararları AK Parti alsın’ dedi!

ESENYURT BELEDİYE BAŞKANLIK OY ORANLARI:

CHP (Millet İttifakı) Belediye Başkan adayı Kemal Deniz Bozkurt, 51,55 oranla 227.146 oy aldı.

AK PARTİ (Cumhur İttifakı) Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci ise, 45,93 oranla 202.379 oy alabildi.

İLÇE BELEDİYE MECLİSİ DAĞILIM TABLOSU

AK PARTİ (Cumhur İttifakı) yüzde 45.48 oranla 198.324 oy.

CHP yüzde 40.27 oranla 175.634 oy.

Esenyurt Belediye Meclisi Meclis Üyeliği dağılımı:

AK PARTİ (Cumhur İttifakı) 27 Meclis Üyesi.

CHP 18 Meclis Üyesi.

Seçmen, Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri seçiminde AK Parti’ye yüzde 5.2 oranla 22.690 oy daha fazla vererek tercihini ortaya koymuştur.

AK Parti’nin ismi gibi her zaman, her yerde ve her koşulda adaletli olalım…

İlginizi çekebilir

SON DAKİKA !

SON DAKİKA !

selyus