Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA 2 Eylül 2022

Eski milletvekili Semra Güzel yakalandı

Mart ayı başında dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP’li Semra Güzel, Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti’nin başarılı operasyonu ile yakalandı.

Ankara Sulh Ceza Hakimliği tarafından “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan iki araması olan Semra Güzel, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatının yaptığı ortak çalışma sonucunda, sahte kimlikle yakalandı.

Üzerinde sahte pasaport ve kimlik bulunan Semra Güzel’in, kılık değiştirdiği görüldü.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile yapılan ortak çalışmada; Ankara Sulh Ceza Hakimliğince silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından aranma kaydı bulunan HDP 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Mehtap Şahan adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ile 59 D 606 plakalı araç ile Edirne istikametine giderken yakalandı. Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A.G. ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F.D. simli şahıslar da gözaltına alındı” denildi.

“SEVGİLİ KILIÇDAROĞLU SANA ÜZÜCÜ BİR HABERİM VAR”

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Soylu’nun paylaşımı şöyle:

İçisleri Bakanı Soylu:”Sevgili Kılıçdaroğlu, Sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK’lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti’nin başarılı operasyonu ile yakalandı” Türkiye gazetesi

selyus