Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Eylül 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul 2023 seçimlerinin lokomotifi olacaktır”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin öncülüğünde düzenlenen AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, “AK Parti Türkiye’nin sadece dünün ve bu günün değil, yarının da partisidir. Türkiye’yi ve Türk milletini bu gün sahip olduğu kalkınma ve demokrasi standartlarına siz çıkardınız. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı sıkıntıları çözmeye, kararlılığa, güce yine biz sahipiz. İstanbul kuruluşumuzdan bu güne tüm zaferlerimizin olduğu gibi 2023 seçimlerinin Allah’ın izniyle lokomotifi olacaktır. İl teşkilatımızı geçtiğimiz ay sonunda başlattığı ‘Yüz yüze 100 gün’ kampanyamızı 2023 şahlanışının ilk işareti olarak görüyorum. Bu kampanyanın Orhan Gencebay şarkısında çok güzel ifade edilmiş. Milletle bir olunca gönüller buluşunca, sevenler kavuşunca, İstanbul gerçekten çok güzel” dedi.

“Bu kadro bunu başarmaya muktedirdir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti milletin kurduğu, iktidara getirdiği, bunca eser hizmet üretmesine fırsat verdiği bir partidir. AK Parti’yi güçlü kılan bu vasıflara sahip çıktıkça karşımızda kimin olduğu çok önemli değildir. Neticeyle 2023 yılında seçimi kazanmakta kararlı mıyız? Kazanacaksak kimseden medet ummadan, kimseden inayet beklemeden kendi gayretimizle kazanacağız. Şuna inanacağız, bütün tuzakların üzerinde bir tuzak vardır, o da rabbimizin tuzağıdır, biz buna inandık, bununla devam ediyoruz. Sandıktan birinci parti olarak çıkacaksak, bunu milletimizle olan muhabbetimizi güçlendirerek gerçekleştireceğiz. Sizlerden vitesi yükseltmenizi, her gününüzü, her anınızı 2023 odaklı bir şekilde en güzel şekilde değerlendirmenizi istiyorum. İstanbul’un toplamda 98 milletvekili vardır. AK Parti olarak biz bunun 43 aldık. CHP 28 aldı, İP 8’ini aldı, MHP 7’sini aldı, HDP 12’sini aldı. Bize bu rakam yetmez, Allah’ın izniyle sandıkları öyle bir patlatalım ki İstanbul’da inşallah yarıdan fazlasını biz almakta kararlı mıyız? Bu kadro bunu başarmaya muktedirdir. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin diyorum” ifadelerini kullandı.

selyus