Fahri Kol, TBMM’de engellilerin sesi olmak istiyor

Fahri Kol, TBMM’de engellilerin sesi olmak istiyor

Sevgi Seli Engelliler Derneği ile Engelliler Spor Kulübü Başkanlığını yürüten Fahri Kol, engellilerin TBBM’de sesi olmak için İstanbul İl Başkanlığına bizzat giderek AK Parti 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

Sevgi Seli Engelliler Derneği ile Engelliler Spor Kulübü Başkanlığını yürüten Fahri Kol, İstanbul İl Başkanlığına bizzat giderek AK Parti 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı. Engelliler için yıllardır büyük emek ve gayret içinde olan Fahri Kol, AK Parti’de siyasi hayatına 2006 yılında Kadıköy İlçe Teşkilatında başladı. Bulunduğu toplumlarda çok sevilen ve engelliler için adeta seferber olan Fahri Kol, “Engelli kardeşlerimize daha iyi hizmet vermek, engellileri özgürlüğüne kavuşturabilmek, engellilerin önünü tıkayan kanun ve yasaları yeniden düzenlemek amacı ile vatan millet, ırk, din ayırt etmeksizin ülkeme hizmet için İstanbul İl Başkanlığına giderek AK Parti 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım” dedi.

FAHRİ KOL KİMDİR?

Fahri Kol, 1974 yılında Trabzon’unun Araklı İlçesinde doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladı. İş hayatına S. S. Taş. Maden Kooperatifinde muhasebeci olarak göreve başladı. 2000 yılında İstanbul’a göç ederek ticarete atıldı ve gıda sektöründe yerini aldı. Halen ortaklıkları bulunan Dolunay Süper Marketleri A.Ş. yönetim kurulu başkanlığına devam etmektedir. Küçük yaştan itibaren sporla ilgilenen, azimli ve aktif yapısıyla tanınan Fahri Kol, Tae-Kwon-Do, masa tenisi, olimpik yüzme ve motor kros branşlarında birçok ödül ve dereceler almıştır. 2006 yılında siyasete atılan Fahri Kol, AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatında 19 Mayıs Mahalle Başkanı olarak görev yaptı. Kol, 2009 yerel seçimlerinde Kadıköy İlçesinden Belediye Meclis Üyesi Adayı oldu. Hayatını engellilere hizmet etmeye adayan Fahri Kol, 2009 yılında üyesi olduğu Sevgi Seli Engelliler Derneğine Genel Kurul Kongresiyle Genel Başkan olarak seçildi. Derneğin halen genel başkanlığı görevini aktif olarak sürdürmektedir. Fahri Kol, aynı zamanda İstanbul Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu başkanıdır. 2012 yılında evlenen Kol, bir kız çocuğu babasıdır.

selyus