Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Eylül 2017

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in aklına gelen şeytanı bile şaşırtıyor!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fetullah Gülen’in, yurt dışına kaçamayan bazı örgüt üyelerine şifreli olarak uyarı gönderdiği, yakalanmamak için camilere gitmemelerini istediği öğrenildi. Gülen’in yakalananların itirafçı olmaları halinde de ifşa olmuş bilgileri paylaşmaları yönünde talimat verdiği ortaya çıktı. Türkiye’de finans kaynağı kalmayan örgütün, tutuklu bazı örgüt üyelerini maaşa bağladığı ve onlara parayı yurt dışından öğrenci ve turistler aracılığı ile ‘cep harçlığı’ olarak gönderdiği tespit edildi. Bu kadarına da pes doğrusu. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in aklına gelen Şşeytan’ı bile şaşırtıyor!

FETÖ’nün Türkiye’den kaçıramadığı örgüt üyelerine, yakalanmamaları için sürekli değiştirdikleri özel haber kanalından talimatlar vermeye devam ettiği istihbarat raporlarına yansıdı. Teröristlerinin yakalanmaları halinde itirafçı olmaları konusunda korku yaşayan örgütün ele başı Gülen’in, yurt dışındaki üst düzey yöneticileri aracıyla bazı özel kanallardan şifreli mesaj gönderdiği belirlendi.

“YAKALANMAMAK İÇİN CAMİYE İBADETE GİTMEYİN ”

Şifreli bir kanaldan ‘abilerin ve ablaların dikkatine’ başlıklı mesajda “Gaybubette (gizlenme, saklanma) olanlar, arama, yakalama, gıyabi tutuklama, daimi arama, ByLock, 2014 sonrası Bank Asya hesap hareketliliği, mahrem imam durumda bulunan hiçbir arkadaş hissi davranıp yollara düşmesin. Özellikle ağabeyler, cuma namazı gibi cemaatle eda edilen yerlere ve GBT sorgulamasına maruz kalabilecekleri toplu mekanlara ibadet için dahi olsa gitmesinler” mesajını yayınladığı ortaya çıktı.

“İFŞA EDİLMİŞ BİLGİLERLE İTİRAFÇI OLUN”

Öte yandan, örgütün yine bazı mesajlarında, yakalanan örgüt üyelerinin kendilerinin feraha ermeleri için “etnik pişmanlık” tan faydalanarak, ifşa olmuş bilgilerden kod isim vererek anlatmaları yönünde talimat verdiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.

ÖĞRENCİ VE TURİSTLER ÜZERİNDEN PARA TRANSFERİ

FETÖ’nün Türkiye’deki finans kaynaklarını tamamen yitirmesiyle, çareyi para transferinde kurye yerine yurt dışından Türkiye’ye gelen öğrenciler ve turistler üzerinden ‘cep harçlığı’ kılıfı adı altında gerçekleştirdiği de istihbarat ekipleri tarafından tespit edildi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kirli oyunları bir bir deşifre olan FETÖ’nün daha önce Türkiye’den toplanan paraları kuryelerle yurt dışına transfer ederken, şimdi ise yurt dışından kendi adamlarını elinde tutmak için Türkiye’ye para sokmaya çalıştığı belirlendi. Bunun için örgütün farklı yöntemlere başvurduğu, bunlardan birinin de kendileri ile bağlantılı yurt dışındaki öğrenci ve turistler olduğu belirlendi.

KHK ile işten çıkartılan ve cezaevine konulan örgüt üyelerinin ailelerinden bazılarını aylık maaşa bağladığı tespit edilen örgütün, öğrenci ve turistler aracılığı ile ülkeye soktuğu 10 bin Euro altındaki paralarla bunu yapmaya çalıştığı tespit edildi.

ABD, Almanya ve Danimarka gibi ülkelerde bulunan örgüt elemanlarının, Türkiye’ye girişte 10 bin Euro sınırına takılmamak için 9 bin 900 Euro’yla gönderdikleri ortaya çıktı. İstihbarat ekiplerinin bu tespitinin ardından, güvenlik güçleri örgütün, yurt dışından gelen küçük miktarlarının önünü kesmek için de çalışma yapmaya başladı.

selyus