Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Aralık 2016

FETÖ sevici rektörden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret!

FETÖ savunucusu olduğu alenen ortaya çıkan ve 11 Kasım 2016 tarihinde göreve atanan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Işık, diktatörlükle suçladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir sürü iftiralar atma cüretini gösteriyor.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Işık, alenen FETÖ yanlısı açıklamalar yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir sürü iftiralar atma cüretini de gösteriyor. Henüz 11 Kasım 2016 tarihinde göreve atanan bu FETÖ sevici rektör, ayrıca Erdoğan’ı diktatörlükle suçluyor. Üniversitenin sitesine girdiğimizde halan orada rektör olarak görülen bu Fetullahçı Terör Örgütü savunucusu Işık, daha öncede FETÖ darbe girişiminin doğru olduğunu teyit eden “Acaba hükümetin yıkılmayı gerektiren hangi işler yaptığını da düşündünüz mü diye sormak lazım” diye infial açıklama da yapmıştı. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Devlet” anlayışını tartışmasız kabul eden ve 15 Temmuz darbe kalkışmasını en yakından sıcak bir şekilde yaşamış İstanbul’un yerel haber sitesi olan İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak bu FETÖ sevici Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Işık’tan şikayetçiyiz. Bu ülkenin onurlu insanları olarak; yetkili makamların gereğini yapması yönünde güvencemiz tamdır.

REKTÖRDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A HAKARET

FETÖ sevici Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Işık, “Bugün Türkiye maalesef cumhurbaşkanlığı makamında oturan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yönetilen bir ülke haline gelmiştir. Onun talimatıyla bir kişi başbakan atanır, sözgelimi genel kurulda genel başkan seçilir. Daha önce devletin kayıtlarında başbakanlık hizmet binası olarak geçmiş Atatürk Orman Çiftliği’nde hukuku tanımadan usulsüz belirlenmiş bir alanda yapılan saray, şimdi kaçak saray olarak cumhurbaşkanlığı hizmet binası şeklinde kullanılmaya başlandı. Bunun tüm kayıtları devletin arşivlerinde başbakanlık hizmet binası olarak geçmektedir. Eğer başbakan olarak kalsaydı kendisi başbakan olarak oturacaktı. Başbakanlığı bırakıp cumhurbaşkanı seçilince ‘ben buraya geçeceğim, buna razı olanı da başbakan yaparım’ dedi. Bakanlar kurulu çalışmalarına yine o karar veriyor. Bir ulu hak ekibi önce ona gidiyor, onayını alıyor sonra kabinede bu kanunu tartışıp Genel Kurula ya da TBMM ye sevkini sağlıyorlar. Dolayısı ile başkanlık sistemi demek, Türkiye gibi çok kritik coğrafik konumda bulunan üniter yapıyla her türlü sistemini kurmuş ona göre ülkelerde diktatörlüğe giden yol demektir ve diktatörlük demektir. Onun için bu milletin yüzde 70-81 oranında karşıdır. Asla bu sistemin Türkiye’ye uymayacağını ifade etmektedir.” dedi.  

IŞIK, “HÜKÜMETİN YIKILMAYI GEREKTİREN HANGİ İŞLER YAPTIĞINI DA DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ DİYE SORMAK LAZIM?”

Rektör Prof. Dr. Alim Işık, daha önce de FETÖ/PDY kanallarından birinde, “Verilen talimat; Fetullah Gülen Cemaati’nin elinde silahlı bir gücün bulunup bulunmadığı. Ordu, Jandarma, Emniyet, MİT içerisindeki cemaate bağlı ve ya üye olanların silahlı bir eyleme karışmalarının mümkün olup olmadığı ve cemaat üyelerinin böyle bir eyleme kalkışmaları halinde hükümeti yıkabilecek ve ya anayasayı ortadan kaldıracak güçlerinin olup olmadığının belirlenmesi talimatı veriliyor. Şimdi hükümeti yıkmaya kalkışmakla suçladığınız bir cemaat grubunu, acaba hükümetin yıkılmayı gerektiren hangi işler yaptığını da düşündünüz mü diye sormak lazım?” diye açıklama yapmıştı.

Kaynak: Sevda Türküsev

selyus