Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Temmuz 2020

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Şahin, “Biz ülkemizde güzel bir geleceğe inandık”

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Biz ülkemizde güzel bir geleceğe inandık.. Biz ülkemizde bu gelecek tasavvurunu inşa etme hayaline inandık.. Şimdi hayallerinden peşinden koşma vaktidir.. Şimdi hayallerin gerçekleşme vaktidir.. Şimdi geleceği inşa etme vaktidir” dedi.

Gelecek Partisi Kadıköy 1. Olağan İlçe Kongresi Caferağa Spor Salonu’nda gerçekleşti. Genel Başkan Yardımcıları, Politika İzleme Kurulu Başkanları, İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in katılımı ile gerçekleşen kongrede İlçe Başkanlığı’na, atamayla görevinin başında olan Metin Orman seçildi.

İlçe kongresinde bir konuşma yapan Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih, önemli açıklamalarda bulundu.

“BİZ KADIKÖY’DE AHLAKLI SİYASETİ, DOĞRU SİYASETİ, ERDEMLİ SİYASETİ VE İLKELİ SİYASETİ ÖĞRENDİK”

Gelecek Partisi olarak Türkiye’nin en önemli siyasi aktörü olmak için gece gündüz koşmaya devam edeceklerini söyleyen İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Yola çıkarken; umutları tüketmiyoruz dedik.. Evet umutları tüketmiyoruz.. Umudu dalga dalga büyütüyoruz..

Bugün bu güzel mekanda gelecek umudumuzu daha da büyüten siz değerli Kadıköylü dostlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Sağolun varolun..

Kadıköy siyasetinde yetişmiş bir kardeşiniz olarak diyorum ki; biz siyaseti Kadıköy’de öğrendik. Biz Kadıköy’de ahlaklı siyaseti, doğru siyaseti, erdemli siyaseti ve ilkeli siyaseti öğrendik. İlkelerden sapmamayı, değerler üzerinden siyaset yapmayı öğrendik..

Kamu malına hassasiyeti asla elden bırakmadık.. Temiz siyaset yaptık.. Biz burada kardeşçe yaşamayı öğrendik.. Siyasi rekabetleri güçlü bir şekilde yaşadık ama insani değerleri, siyasi nezaketi asla unutmadık” dedi.

“TÜRKİYE’NİN KUCAKLAŞMAYA İHTİYACI VAR”

Aynı gerekçelerle Gelecek Partisi’ni kurduklarını ifade eden Başkan Şahin,Türkiye’nin yeni bir siyasi anlayışa, yeni bir siyaset diline, yeni bir gelecek vizyonuna ihtiyacı var.. Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı var.. İşte değerli dostlar, bu hasletlerle yola çıktık. Bu ülkenin yetiştirdiği idealist bir gencin Kadıköy’de öğrendim dediği güzel hasletlerin hepsini Türkiye siyasetinde inşa etmek için yola çıktık..

Evet biz diyoruz ki; “Temiz, ahlaklı, doğru, erdemli, ilkeli siyaset inşa edeceğiz..

Siyasete yeni bir anlayış getireceğiz..

Siyasetin ihtiyacı olan yepyeni bir siyasi üslup ortaya koyacağız..

İnsani değerler üzerinden, hak ve özgürlükler üzerinden, kardeşlik siyaseti üzerinden ve ortak akıl üzerinden yeni bir gelecek vizyonu inşa edeceğiz..

Biz ülkemizde güzel bir geleceğe inandık.. Biz ülkemizde bu gelecek tasavvurunu inşa etme hayaline inandık.. Şimdi hayallerinden peşinden koşma vaktidir.. Şimdi hayallerin gerçekleşme vaktidir.. Şimdi geleceği inşa etme vaktidir” diye konuştu.

“15 TEMMUZ BU ÜLKENİN ORTAK DEĞERİDİR..”

Başkan İsa Mesih Şahin, “Bu hafta 15 Temmuz haftası.. 15 Temmuzda şehit olan kardeşlerimize bir kere daha Allahtan rahmet diliyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum..

Bizim Kadıköy’de bir 15 Temmuz mücadelemiz var. O gece hamdolsun, korkanlardan, saklananlardan olmadık.. Geride duranlardan da olmadık.. O gece ülkemizin geleceğine sahip çıktık.. Bunun için mutluyuz, gururluyuz.. 15 Temmuz cesaretimiz, bizim ülkemize olan bağlılığımızın nişanesidir.. Bu duyguları her daim yaşamaya devam edeceğiz..

Yalnız üzüldüğümüz bir konuya değinmeden geçemeyeceğim.. 15 Temmuz bu ülkenin ortak değeridir.. 15 Temmuz sadece iktidar partisinin kişisel değeri değil, 83 milyonun ortak değeridir.. 15 Temmuz da biz ülkemizi birlikte savunduk. 1 ay boyunca demokrasi nöbetlerini birlikte tuttuk..

Ama bu yıl gördük ki;

15 Temmuz nöbetleri gizli kapaklı tutuldu.. Sadece İktidar Partisi mensupları çağrıldı.. Allah aşkına soruyorum!! 15 Temmuz gibi ortak bir değerden bile ayrıştıran bir aklı nasıl ortaya koydunuz.. Birleştiren bir 15 Temmuz ruhundan ayrıştırmayı nasıl başardınız.. Bu ayrıştıran, dışlayan, ötekileştiren ve ülkenin geleceğine yazık eden aklı kınıyorum” şeklinde konuştu.

GELECEK KADIKÖY’ÜN, GELECEK İSTANBUL’UN, GELECEK TÜRKİYE’NİNDİR”

Şahin, “Değerli dostlar biz ayrıştırmak için değil, birleştirmek için geliyoruz.. Dışlamak için değil, kucaklaşmak için geliyoruz.. Biz Kardeşlik Türküleri söylemeye geliyoruz.. Biz güzel bir gelecek inşa etmeye geliyoruz.. Umutları tüketmeyin, güzel bir gelecek bizi bekliyor.. Emin olun güzel günler gelecek.. Güzel günler birlikte gelecek.. Ve bu güzel tablodan diyoruz ki; Gelecek Kadıköy’ün, Gelecek İstanbul’un, Gelecek Türkiye’nindir..” diyerek konuşmasını tamamladı.

Gelecek Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi’nde İlçe Başkanlığı’na seçilen Metin Orman ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin ve diğer parti yetkilileriyle toplu bir fotoğraf çektirdi. 

selyus