Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Ağustos 2023

GELECEK PARTİSİ’NDEN MHP’Lİ YALÇIN’A SERT YANIT

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin: “İnsanın ucuzu insan için, siyasetçinin ucuzu da ülke için pahalıya mal olur.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu’nun hedef aldı. Semih Yalçın yaptığı paylaşımda; “Son seçimlerde ortaya çıkan sonuçların objektif tahlili, bir hakikati daha bizlere sunmaktadır: Milletimiz; CHP’yi dolandırarak partilerine TBMM’de bedavadan koltuk kazandıran Beleş Ali, Asalak Ahmet, Tufeyli Temel gibi siyaset vurguncularının demokrasimize verdiği zararları telafi etmek için çoktan harekete geçmiştir.” ifadesini kullandı.

Paylaşımı, Yalçın’ın kullandığı üslûp nedeniyle pek çok sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirilirken, MHP’li Yalçın’a bir cevap da Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin’den geldi.

Şahin, yaptığı paylaşımda; MHP’li Yalçın’a Bahçeli’nin 1991 seçimlerinde hangi parti listesinden aday olduğunu sorup, kullandığı dili eleştirdi ve bu üslubun Meclise yakışmadığını belirtti.

İşte Gelecek Partili Şahin’in o paylaşımı; “İnsanın ucuzu insan için, siyasetçinin ucuzu da ülke için pahalıya mal olur Semih Yalçın. Bu ülke ne büyük yükler taşıdı ama hiçbirisi bu kadar kirli bir düzenin parçası olmadı. Semih Yalçın’a soralım; MHP Lideri Sn. Bahçeli 1991 seçimlerinde hangi parti listesinden aday olmuştu? (Adana 1. sıra adayı) Bunlar siyasetin doğal seyrinde olan şeyler. Bu yüzden biz dönüp bu çirkin üslubu kullanmıyoruz. Kullananları ise milletin meclisine yakıştırmıyoruz.”

selyus