Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA 31 Mayıs 2021

Gelecek Partisi’nin açtığı ‘İETT zammı’ davasında önemli gelişme

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından zammın iptali için açılan davanın duruşması 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nde görüldü.

2020 yılı Şubat ayında İstanbul’daki toplu taşıma ücretlerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzde 35’lik zam yapılmıştı. Zamların fahiş olduğu gerekçesiyle toplumun farklı kesimlerinden zamma tepki gelmişti. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı da 24/02/2020 tarihinde İBB’nin toplu ulaşım ücretlerine yaptığı yüzde 35’lik zammı yargıya taşımış, İBB zammının iptali için İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı. Zammın iptali için açılan davanın duruşması 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü İstanbul 10. İdare Mahkemesi’nde görüldü.

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Avukat İsa Mesih Şahin partili avukatlarla takip ettiği davanın duruşması sonrası adliye binası önünde basın açıklaması yaptı.

ENFLASYONA GÖRE ÖLÇÜSÜZ BİR ZAM

İl Başkanı Avukat İsa Mesih Şahin yaptığı açıklamada: “2020 yılı Şubat ayında İBB, toplu taşıma ulaşım ücretlerine yüzde 35’lik zam yapmıştı. Bu zam enflasyona göre fahiş bir zam ve İstanbulluların hayatını olumsuz etkileyecek bir karar. Zam yapıldığı anda bu konuya tepki gösterdik ve zammın kaldırılması ya da makul bir orana indirilmesi çağrısında bulunduk. Sesimize kulak verilmedi, biz de konuyu yargıya taşıdık. Bugün açtığımız davanın duruşması yapıldı. Mahkemeden İstanbulluların menfaatine yani kamu yararına olacak bir karar çıkacağını umuyorum. Gelecek Partisi olarak bizim amacımız bütün İstanbul’un menfaatini korumak. Biz bu misyonumuza uygun siyaset yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasından sonra partililer alandan ayrıldı. Mahkemenin önümüzdeki günlerde kararını açıklaması bekleniyor.

İlginizi çekebilir

Süleymancılar oyu kime verdi!

Süleymancılar oyu kime verdi!

selyus