Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 2 Ekim 2023

Göksu: “Ekrem İmamoğlu İstanbullulara verdiği sözlerin yüzde 91’ini tutmadı”

Başkan Göksu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı göreve geldiği günden bu yana tek bir an olsun İstanbul’u gündemine almamıştır. Siyasi hırslarının peşinde koşmayı tercih eden İBB Başkanı, İstanbullulara verdiği sözlerin yüzde 91’ini tutmamıştır. Bunun yerine büyükşehrin, küçük hesaplar peşinde koşan başkanı olmayı tercih etmiştir.”

İBB AK Parti Grup Başkanvekili, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, diğer 10 büyükşehir grup başkanvekilleri ile yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

“İBB BAŞKANI ADETA İSTANBUL’UN BÜYÜKLÜĞÜYLE YARIŞIR YALANLAR ÜRETMEKTEDİR”

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, “En büyük pişmanlık, en büyük hayal kırıklığı, en büyük aldatılmışlık duygusu maalesef İstanbul’da yaşanmaktadır. Zira İBB Başkanı, İstanbul’un büyüklüğüne mütenasip işler yapmak yerine, adeta İstanbul’un büyüklüğüyle yarışır yalanlar üretmektedir” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL, SON 5 YILDA HER ALANDA GERİYE GİTTİ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili konuşan Göksu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı göreve geldiği günden bu yana tek bir an olsun İstanbul’u gündemine almamıştır. Siyasi hırslarının peşinde koşmayı tercih eden İBB Başkanı, İstanbullulara verdiği sözlerin yüzde 91’ini tutmamıştır. Bunun yerine büyükşehrin, küçük hesaplar peşinde koşan başkanı olmayı tercih etmiştir. İstanbul, son 5 yılda her alanda geriye gitmiştir. ‘Borçlanmak İstanbul’a ihanettir’ diye göreve gelen CHP’li İBB Başkanı, 2019 yılında yaklaşık 28 milyar TL olan İBB’nin borcunu, 2022 yılı sonunda 103 milyara çıkarmış, belediyeyi borçlanamaz hale getirerek İBB’yi iflas ettirmiştir” diye konuştu.

“100 BİN ARAÇLIK OTOPARK SÖZÜ VEREN CHP’Lİ BAŞKAN, 5 YILIN SONUNDA 1 ADET OTOPARKIN SADECE İHALESİNİ YAPABİLMİŞTİR”

İmamoğlu’nun “Öz kaynakları iki katına çıkaracağım” sözü ile ilgili konuşan Göksu, “CHP’li İBB başkanı, 5 yılın sonunda belediyenin öz kaynaklarını yaklaşık 4 kat düşürmüştür. Yani İBB’yi 4 kat küçültmüş ve belediyeyi finansal olarak yönetilemez hale getirmiştir. 2017 yılında İBB bütçesinin yüzde 56,9’u yatırıma ayrılırken, 2020-2022 yıllar arasında bütçedeki yatırım oranları yüzde 36 seviyelerine gerilemiştir. Bir başka deyişle, İstanbul’daki yatırımları 3’te 1 oranında küçültmüştür. Göreve gelir gelmez, deprem bütçesini 6 kat düşüren CHP’li İBB yönetimi, İstanbul’un en hayati meselesi olan depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konusunda her yıl bir tweet atmaktan başka bir şey yapmamıştır. CHP’li İBB başkanı için deprem sadece bir iletişim konusu olmuştur. ‘100 bin konut dönüştüreceğim’ diyen CHP’li başkan, bırakın yeni konut üretebilmeyi, AK Parti döneminde yapılan Bayrampaşa KİPTAŞ konutlarının teslimini bile yapmayı becerememiştir. Raylı hizmetler başta olmak üzere, yol kavşak, otopark, yeşil çevre yatırımlarının tamamı geriye gitmiştir. 100 bin araçlık otopark sözü veren CHP’li başkan, 5 yılın sonunda 1 adet otoparkın sadece ihalesini yapabilmiştir” ifadelerini kullandı.

“İBB BAŞKANININ BECERİKSİZLİĞİ SON ZAMANLARDA GERGİNLİĞE SEBEBİYET VERMİŞ VE KAMERALAR ÖNÜNDE PARTİSİNİN YÖNETİCİLERİNİ DAHİ AZARLAMA KİBRİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Göksu, “İETT otobüslerinin bakımı için yapılan 6,9 milyar liralık ihalenin 4,1 milyar liralık kısmı, CHP milletvekilinin mali müşaviri olduğu bir firmaya verilmiştir. Sırf yandaş olduğu için tercih edilen firma, otobüslerin bakımını yapamamış, milyonlarca İstanbullu yollarda sıkıntı çekmiştir ve çekmeye devam etmektedir. 5 yılda çevre-yeşil konusunda elle tutulur hiçbir yatırım yapmayan CHP’li İBB yönetimi, arıtma tesisi projelerini durdurmuş, İstanbul’a dikilen ağaç sayısını yüzde 75 azaltmış ve İstanbul’un geleceğine kastetmiştir. Dünyada iklim krizlerinin ve su savaşlarının konuşulduğu bir dönemde, İstanbul gibi bir metropol için, bir bardak yeni su kaynağı üretmemişlerdir. Bu yönetim kuraklığı ve İBB Başkanının beceriksizliği son zamanlarda gerginliğe sebebiyet vermiş, belediyenin mutfağında musakka şovla başlayan tevazu görüntüleri yerini kameralar önünde partisinin yöneticilerini dahi azarlama kibrine dönüşmüştür” dedi.

selyus