Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 2 Ekim 2023

Başkan Göksu, İstanbul’da yerel seçim anketlerinde son durumu açıkladı

Yaklaşan yerel seçimlere dair değerlendirmelerde bulunan Tevfik Göksu, son anket sonuçlarını paylaştı. İstanbul’la ilgili çarpıcı rakamlar veren İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, Ekrem İmamoğlu’nun kişisel oy oranını da açıkladı.

Mayıs ayında yapılan seçimler sonrası partiler gözünü Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere dikti. Çalışmalar hız kazanır kulisler hareketlenirken, AK Parti’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için birçok isim geçiyor. Bu isimler arasında yer alan İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, katıldığı televizyon programında yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP yönetimindeki 11 büyükşehir ve deprem bölgesindeki iller için özel çalışma başlatan AK Parti’de hazırlıklar sürerken, İstanbul için yapılan son anketler ne durumda? Tevfik Göksu, “Anketlere baktığımda Cumhur İttifakı’nın oyu Millet İttifakı eğer var olacak ve devam edecekse 2 puan önde İstanbul’da” dedi ve Ekrem İmamoğlu’nun oy oranına değindi.

Göksu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

İSTANBUL’DA AK PARTİ NE DURUMDA?

“‘İBB’yi başarılı buluyor musunuz?’ sorusuna halkımızın yüzde 30’u başarısız buluyor. Yüzde 10 başarısız bulunan CHP’li ilçe belediyeleri var. Bir şeyin hesabını yapamadılar. Büyükşehir vizyon, gayret ortaya koyamadı.

Sadece Esenler’de 99 proje durduruldu. AK Parti ilçe belediyelerinde 114 projeyi durdular.

Anketlere baktığımda Cumhur İttifakı’nın oyu Millet İttifakı eğer var olacak ve devam edecekse 2 puan önde İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının oyu da kendi ittifakından 6 puan geride.

“İSTANBUL’DA SİSTEM ÇÖKTÜ”

İstanbul her boyutuyla farklı bir kenttir. Yaşayan, dinamik bir kenttir. Siz bu şehirde çocuğunuzu okula gönderirken zaman hesaplarsınız, kendinizi, eşinizi işe gönderirken zaman hesaplarsınız. Artık zaman hesaplayamıyorsunuz.

İstanbul’da akıllı duraklar vardı, ne oldu? Hepsi gitti. Siz durağa bakıyordunuz otobüsün geliş saatini görüyordunuz. Hepsi gitti. İstanbul’da sistem çöktü.

AK PARTİ’NİN OYLARI DÜŞTÜ MÜ?

Yerel seçimle genel seçimin motivasyonu farklı. Oyları aynı şekilde değerlendirmek doğru değil.” turkiyegazetesi.com.tr

selyus