Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 10 Şubat 2021

Göksu, “İsmini söylemeye utandığınız koalisyon ortaklarınız kim?”

Göksu, “Yüzde 15 de diğerleri deniliyor. Demek ki ismini söylemeye utandıkları koalisyon ortakları var. İsmini söylemeye utandığınız koalisyon ortaklarınız kim? Çıkın İstanbullulara bunu anlatın.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 1. Oturumu gerçekleşti. Meclis toplantısında partilerin grup başkan vekilleri birer konuşma yaptı.

Toplantıda bir konuşma yapan ve CHP’li yöneticilerin geçtiğimiz günlerde basına düşen İBB eleman alımlarıyla ilgili video konuşmasını değerlendiren İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, CHP İBB yönetimini ve CHP grubunu eleştirdi.

“CHP’NİN OLDUĞU YERDE NE ADALET, NE LİYAKAT NE DE EHLİYET OLUR”

CHP’li yöneticilerin konuşmalarına açıklık getiren Başkan Göksu, “Büyükşehir Belediyesinin Grup Sözcüsü isyan ediyor, ‘niye örgütten almıyorsunuz?’ diyor. Bu konuşmalarım hoşunuza gidiyor ama İstanbullular size dersinizi verecek. Merak etmeyin. Tarık beyin bu sözü üzerine geçmişte ‘ben işe ülkücülerimi alacaktım’ diyen bakanın akrabası diye bildiğim il başkan yardımcısı devreye giriyor. İsyan etme, ‘Yüzde 35 CHP’den alıyoruz. Yüzde 15 İYİ Parti’den. Fakat; şimdi gelelim evet işin patladığı yere! Yüzde 15 de diğerleri deniliyor. Demek ki ismini söylemeye utandıkları koalisyon ortakları var. İsmini söylemeye utandığınız koalisyon ortaklarınız kim? Bir daha soruyorum: İsmini söylemeye utandığınız koalisyon ortaklarınız kim? Çıkın İstanbullulara bunu anlatın. Bakın bir yerde CHP varsa orada adalet olmaz. Bir yerde CHP varsa orada liyakat olmaz. Orada gerçekten doğruluk olmaz. İşte gerçek yüzünüz burada. Yüzde 20-25 de kariyer merkezine bırakmışlar. Hadi oradan. CHP’nin olduğu yerde ne adalet, ne liyakat ne de ehliyet olur. Biz bunun böyle olduğunu zaten biliyorduk” dedi.

“İMAMOĞLU KENDİ EKİBİNE ‘DEDİKODUCU’ DEDİ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘bunlar dedikodudan ibaret’ sözlerini de değerlendiren Göksu, “İBB Başkanı İmamoğlu ‘bunlar dedikodu’ dedi. Dedikodu yapan kim. CHP İl Başkan Yardımcısı, CHP Grup Başkan Vekili ve CHP Grup Sözcüsü. Tarık bey başkanınız size dedikoducu diyor! Zaman geçmeden hakikat ortaya çıktı. Bunlar bırakın siz liyakati, hakikati, hokus pokus siyaseti yaparlar. Bunlar hakikate gelmez, hakikati iğdiş ederler” şeklinde konuştu.

selyus