Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Nisan 2017

Gündemin izi programı izlenme rekoru kırdı

Deneyimli yazar Sabri Balaman’ın sorumluluğunda İSPARK eski Genel Müdürü Kadir Gurbetçi ile İstanbul Takipte Haber Sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci’nin konuk olduğu Uzay Televizyonu ‘Gündemin İzi’ programı izlenme rekoru kırdı.

Yeni Akit Gazetesi’nin deneyimli köşe yazarı ve Uzay Televizyonu ‘Gündemin İzi’ program yapımcısı Sabri Balaman, İSPARK eski Genel Müdürü Kadir Gurbetçi ile İstanbul Takipte Haber Sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci’yi ağırladı. Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye’de zaman zaman izlenme rekorları kıran ‘Gündemin İzi’ programının konusu referandum sonrası ve siyasilerin durumu. Program yapımcısı Balaman, evet ve hayır cephesindeki durumları analiz ettikten sonra konuklarından olumlu ve olumsuz gelişmelerin nedenleri hakkında görüşlerini aldı.

Özellikle de hayır cephesinde CHP mızıkçılıkları üzerine duran Balaman, Kadir Gurbetçi ’den referandum öncesi ve sonrası siyasi partilerin durumu hakkında görüşlerini istedi. Gurbetçi de programa hazırlıklı gelerek önünde hazırladığı notlardan da yola çıkarak siyasi tecrübesi ile cevap verdi. Kadir Gurbetçi, ülkenin bugün geldiği başarılı durumdan da bahsederek 51,4 küçük görenlerin evet veren vatandaşa haksızlık edildiğini belirtti. 

Balaman, daha sonra haber sitemizin Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci’ye İstanbul Teşkilatlarında ki başarısız seçim çalışmaları hakkında bilgi vermesini istedi. Yelkenci, “AK Parti kuruldu kurulalı yapılan bütün seçim çalışmaları dahil ilk defa bu kadar bakan İstanbul’da saha çalışmasına katıldı. Bu da yetmedi AK Parti Genel Başkan Yardımcıları da İstanbul’a yoğun bir tempo harcadı. Bu da şunu gösteriyor; demek ki AK Parti İstanbul’da bir yönetim boşluğu vardı ki hem bakanlar hem de genel başkan yardımcıları İstanbul’a yoğunlaştı diye ifade etti! Yelkenci, ayrıca İstanbul Anadolu Yakası’nda isim vermeden başarısız olan ilçeleri eleştirdi ve özellikle kadın kolları teşkilatları daha çok çalışarak başarılı olduklarının altını çizdi. Bir başka çok önemli bir konuya da dikkat çekerek  sahada çalışma yapılırken tanınmışlık oranın da etkili ve inandırıcı oluğunu belirten Yelkenci, AK Parti Ataşehir İlçe Teşkilatının Kurucu Başkan Yardımcı ve Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç’in Ataşehir’de yaptığı referandum çalışmalarında tanınmışlık oranının yüksek olması nedeniyle inandırıcılığı yüksek olan başarılı ve etkili bir saha çalışması yaptığını söyledi.     

Genel Yayın Yönetmenimiz Yelkenci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e kasıtlı bir şekilde yapılan haksızlıkla ilgili de sert bir şekilde tepki gösterdi. 

selyus