Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

HAKLI SERZENİŞLERİM VAR!

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri biter bitmez yayınlamam gereken yazımı İstanbul’da devam eden sıkıntılı süreçten dolayı ertelemiştim..

Geçtiğimiz haftalarda “Şimdilik susuyorum” başlıklı bir köşe yazımda eleştireceğim isimler olacak demiştim!

Bu isimler, bazı belediye başkanları, onların yardımcıları ve müdürleri, belediye başkan adayları ve ilçe başkanlarıdır.

İstanbul seçim sürecinde üzgün olduğumuz için eleştirilerimi yumuşatarak geçiştiriyorum!

Seçim çalışmaları boyunca 2-3 ilçe dışında saha çalışmalarına çağrılmadık nedense!

İlçe başkanları ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) program sorumlularına söylememize rağmen bizi dahil etmediler ancak biz yine de bir şekilde programları öğrendik ve o ilçelerde sahalarda olduk, seçim boyunca…

Kartal İlçesinde Kadın Kolları ile düzenli diyalog kurabilmemize rağmen ne yazık ki ilçe başkanı ve belediye başkan adayı hakkında aynı şeyi söyleyemiyoruz!

Kartal’ın adayı Ebubekir Taşyürek ve İlçe Başkanı Gürkan Akyol, hem telefonlarımıza hem de mesajlarımıza cevap dahi vermediler..!!

AK Parti’ye yakın olan ve her gün binlerce, hatta zaman zaman 10 binlerce okurun takip ettiği bir haber sitesine mesafe koymaları onların ayıbıdır!

Takdir kendilerinin ancak AK Parti’nin dışında MHP dahil hiç bir partiyi haber dahi yapmayan İstanbul Takipte Haber Sitesi ve bizim gibi ilkeli duruşu olan bir iki gazeteciyi seçimlerde görmezden gelmeniz beyninizin arkasında bir plan olduğunu gösterir..!!

Serzenişlerim bitmedi. İlçe başkanlığından beri tanıdığım Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin kardeşime de kırgınım!

2010-2018 yılları arasında bilabedel sürekli haber desteği vermemize rağmen, Başkan Hüseyin Keskin bir gün çağırıp da Hüseyin abi sen bizim Milli Görüş ve teşkilatların içinden gelen bir gazetecisin, bize sürekli destek verdin, sana sahip çıkmamız lazım demedi..!!

Neden mi demedi? Bunu başkana sormak lazım!

Öte yandan yine geçmişte Tuzla ve Pendik Belediyeleriyle çağrı ve çabalarımıza rağmen bir diyalog kuramamıştık. Önümüzdeki süreçte her iki belediye ile güzel diyaloglarımız olacağına inanıyoruz.

Anadolu Yakası’nda bir de 10 yıldır yakinen takip ettiğimiz Çekmeköy Belediyesi var. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve basınla ilgilenen müdürünün seçim sürecinde İstanbul Takipte Haber Sitesi’ni diğer gazetelerden dışlamalarına hem çok şaşırdım hem de üzüldüm! İnanın hala bunu kabullenebilmiş değilim!

Nedenini öğrenmek istediğimizde çok rahat yalan söylediklerini gördük! Her işte bir hayır vardır. Bu süreçte herkes, herkesin gerçek yüzünü de görmüş oldu..!! Söyleyecek çok şeyim var ve içim çok dolu ancak hatır bazen çiğ eti bile yediriyor insana! Allah’tan Çekmeköy’de sitenin gücünü ve bizim gerçek dava adamı bir gazeteci olduğumuzu bilen kardeşlerimiz var. Buda bizi yumuşatıyor ve rahatlatıyor.

Bu arada Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ağabeyimizin seçim çalışmalarını ilçeye davet edilmediğimiz için 3 ay boyunca abonesi olduğumuz İhlas Haber Ajansı’ndan gelen haberlerden takip ederek sitemizde yayınlayabildik..

İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, hem tanıtım medyasını hem de Seçim Koordinasyon Merkezi’nı (SKM) özellikle tembihleyerek bizi Beykoz’a çağırttırmadı..!!

Dilmaç’ın Beykoz’a beni niye çağırttırmadığını, Belediye Başkanı Murat Aydın ağabeyimize hayırlı olsun ziyaretine gittiğimde bizzat kendisine söyleyeceğim!

Bu arada bazı ilçe başkanları ve ilçelerin SKM’leri günlük programlarını bizlerden (gazetecilerden) saklamaları ne kazandırdı onlara, anlamak mümkün değil!!

Bu seçimler hatalar zinciri ile dolu ancak sonuç olarak bir seçimi geride bıraktık.

İBB için belki üzgünüz ama bu hepimize bir ders olsun. Özellikle de sorumlulara…

Şimdi geçmişte yapılan hatalardan ders alarak yeniden yapılacak olan İBB Başkanlık seçimlerine hazırlanalım hep birlikte!

Kızılcahamam İstişare ve Değerlendirme toplantısından sonra büyük değişimler de yolda. Yeni ve heyecanlı yüzlerle seçime girmenin daha faydalı olacağı düşüncesiyle kalın sağlıcakla…

selyus