Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Haziran 2016

Hasan Can, “Hitler’in yaptıklarını bilmeyen mi var!”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Hitler’in yaptıklarını bilmeyen mi var. Fırınlarda yaktığı Yahudileri bilmeyen mi var. Utanmadan bir de Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptıramadıklarını bu konuyu gündem yapıyor bazı ülkeler” diyerek Almanya Federal Parlamentosu’nda sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin kabul edilen yasa tasarısına tepki gösterdi. 

Ümraniye Belediyesi’nin Mehmet Akif Mahallesi’nde 2 Bina 4 Hizmet projesi adı altında gerçekleştirilen Muhtarlık Binası, Bilgi Evi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Birimi açılışına katılarak bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can konuşmasında Almanya’nın ‘Ermeni soykırımı’ iddialarına sert tepki gösterdi.

“HİTLER’İN YAHUDİLERE YAPTIKLARINI BİLMEYEN Mİ VAR”

Almanya’daki ‘Ermeni soykırımı’ iddialarıyla gündeme gelen yasa tasarısı hakkında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bu konuda söz söyleyebilecek dünyadaki en son millet Almanlardır. Kusura bakmasınlar. Hitler’in yaptıklarını bilmeyen mi var. Fırınlarda yaktığı Yahudileri bilmeyen mi var. Utanmadan bir de Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptıramadıklarını bu konuyu gündem yapıyor bazı ülkeler. Şimdi nereden aklınıza geldi bu konu. Suriyeli mültecilerin Avrupa’ya geçmesi konusunda Türkiye’ye dayatmak istedikleri şeyleri yaptıramayınca bu sefer başka oyunların başka baskıların gündeme gelmesi için uğraşıyorlar” şeklinde konuştu.

selyus