Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Temmuz 2016

Hayati Yazıcı, “Terörle mücadelede ülke olarak kararlıyız”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Ülke olarak biz kararlıyız. Terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Terörün uluslararası boyutu var. Yoksa bir avuç çapulcunun güçlü ve kararlı Türk silahlı kuvvetlerine ve emniyet güçlerine karşı kalleşçe de olsa eylemi bu kadar yaygın bir şekilde sürdürmeleri mümkün değil.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, beraberinde AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ile Fındıklı ilçesinde esnaf ziyaretinde ve 26 Haziran’da Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz’in Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan ailesinin evine gitti. Esnaf ziyareti sırasında Yazıcı’nın yanına gelen bir vatandaş, “Berat Albayrak’ı mı getirmişsin. Enerji ile ilgili bir yatırım mı var?” diye sordu. Soru karşısında şaşıran Yazıcı, “Bu AK Parti Rize İl Başkanımızdır, benzettin herhalde.” karşılığını verince gülüşmeler yaşandı.

Yazıcı, daha sonra beraberinde AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Fındıklı Kaymakamı Arif Karaman, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban ile 26 Haziran’da Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emrah Aytemiz’in Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan ailesinin evine gitti.

Şehidin babası Hüseyin, annesi Filiz ve kız kardeşi Yeliz Aytemiz ile yakınlarına taziyelerini ileten Yazıcı, daha sonra şehit Aytemiz’in mezarına giderek dua etti.

Yazıcı, ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, vatan denilince akla gelen ilk şeyin şehitler olduğunu belirterek, “Doğu’da ve Güneydoğu’da insanımızın can ve mal emniyetini gerçekleştirmek üzere görev yapan kamu görevlilerimiz gene bu ülkenin yurttaşı. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını üzerinde taşıyan ama gönlünde ve ruhunda eseri bulunmayan insanlar tarafından katlediliyor. Çok vahim bir şey.” diye konuştu.

Yazıcı, şehitlerin kanı vatan toprağını sularken terörle kesintisiz mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Mücadele çok dikkatli olarak devam ediyor. Gerçekten can kaybını önlemeye sağlayacak titizlikle yürütülüyor. İnsanımıza kalleşçe pusu ve tuzaklar kuruluyor. Kaçınılmaz sonuçlara muhatap oluyoruz. Acı büyük. Şehidimizin babası burada. Hepimizin şehidi ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Bunlar göstermelik değil. Bunları bizlerde yaşıyoruz. Vatan sağ olsun.”

Terörün uluslararası boyutunun olduğuna dikkati çeken Yazıcı, şunları kaydetti:

“Yoksa bir avuç çapulcunun güçlü ve kararlı Türk Silahlı Kuvvetlerine ve emniyet güçlerine karşı kalleşçe de olsa eylemi bu kadar yaygın bir şekilde sürdürmeleri mümkün değil. Bunların destekçileri var. Onların da almak suretiyle sona doğru giderken bu eylemleri icra ediyorlar. Avrupa’dan da destek bulabilen PKK’dan da söz etmiyoruz. Bunun ötesinde uluslararası terörü ve terörizmi kendilerine bir hayat tarzı olarak benimsemiş terör örgütleri var. Bunların silah ve mühimmat fabrikaları yok ama üzerinde taşıdıkları silahlar ve mühimmatlarla katliam yapıyorlar. Öyle bir eğitime tabi tutuluyorlar ki en kutsal varlık olan insan olarak hayatını feda edebiliyor. Bu nasıl bir şey? Bunları çok iyi tahlil ediyoruz. Bu tarz terör yöntemini benimsemiş olanlara karşıda mücadele daha da zorluk arz ediyor. Teröristler bir şekilde ideolojik amaca feda edilir duruma getirmiş. Bunlara uluslararası kamuoyunun teröre gerçekten terör olarak bakması lazım.”

Terörün ve teröristin mezhebi, cinsiyeti ve rengi olamayacağına işaret eden Hayati Yazıcı,  “Terörle mücadeleyi gündeminde tutan bütün uluslararası kuruluşların bakışı aynı noktada birleşirse dünyanın başında musallat olmuş terörle daha etkin bir şekilde mücadele edebiliriz. Ülke olarak biz kararlıyız. Bizim bu konuda duruşumuz ve tavrımız hiç bir zaman değişmedi. Dünyanın neresinde olursa olsun teröre aynı şekilde baktık. karşı durduk. Terör eylemlerine karşı duruşumuzu ve bakışımızı hep dillendirdik. Biz dostlarımızdan da bu yaklaşım içinde olmalarını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

selyus