Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Mayıs 2018

Hayati Yazıcı’dan aday adayı açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, gazetecilerin aday adaylarıyla ilgili ve gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Hayati Yazıcı, mülakatların bugünden itibaren başladığını anımsatarak, “Arkadaşlarımızla görüşüp konuşacağız. Heyecanlı bir süre özellikle aday adayları için. İnşallah planlandığı şekilde alt komisyonlar çalışmalarını bitirecek, sonra alt komisyonların belirlediği aday listeleri üst komisyona sunulacak. 21’inde de listeler Yüksek Seçim Kuruluna sunulacak, prosedür öyle işleyecek” dedi.

Mülakat için hazırlanmış soru bulunmadığını, aday adaylarıyla sohbet edeceklerini belirten Yazıcı, siyaset konuşacaklarını, gündemle ilgili sorularının olabileceğini bildirdi.

Güvenlik soruşturması konusundaki soruya, “Haliyle güvenlik soruşturması olması gerekmez mi?” karşılığını veren Yazıcı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 100 bin imza konusunda siyasi ayağa işaret ettiğinin hatırlatılması üzerine, “O konuda söylenenler söylendi. Çok fazla da spesifik olarak o alanlarda değil de aday adaylarımıza yönelik Türkiye’nin hassasiyet gösterdiği konular itibarıyla bir güvenlik taraması yapıyoruz, bunu yapacağız” diye konuştu.

selyus