Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Ağustos 2016

Hep birlikte Türkiye olduk

Başbakan Yıldırım, “Türk, Kürt, Alevi, Sünni, AK Parti’li, CHP’li, MHP’li, HDP’li vatandaşlarımızla, o kanlı darbe ve terör örgütü karşısında hep bir olduk, beraber olduk, dimdik durduk. Hep birlikte Türkiye olduk.”

AK Parti’nin 14 Ağustos 2001’de kurulmasıyla Türkiye’nin siyasi tarihinde yeni bir sayfa açıldı. O yeni sayfa ile de Türkiye’nin çehresi değişti. Başbakan Yıldırım, AK Parti’nin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezi önünde düzenlenen programda partililere hitap etti.

Türkiye’yi daha adil, daha huzurlu bir ülke yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini aktaran Yıldırım, “Türkiye’yi vesayet odaklarından, ihanet şebekelerinden, terör unsurlarından tamamen temizleyerek, ‘tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak’ dedik ve bütün renklerimizle beraber olduk. Milletin Gazi Meclisi’ni bombalayan millet düşmanları, belirli bir kesimi değil bütün bir milleti hedef aldı. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, AK Parti’li, CHP’li, MHP’li, HDP’li vatandaşlarımızla, o kanlı darbe ve terör örgütü karşısında hep bir olduk, beraber olduk, dimdik durduk. Hep birlikte Türkiye olduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, Yenikapı mitingi ile taçlanan milli birliği dikkat ve özenle koruyacaklarını belirterek, Yenikapı’nın Türkiye’nin aydınlık geleceğine açılan kapı olduğuna işaret etti.

Hep birlikte tutulan demokrasi nöbetlerinden, millet olma şuurunun tazelendiği demokrasiden yana aldıkları tavırdan asla vazgeçmeyeceklerine dikkati çeken Yıldırım, “Aziz şehitlerimiz sayesinde şanlı bir millet olduğumuzu bir kez daha gördük ve bir kez daha gururlandık. 15 Temmuz’da bölücü terörle ve FETÖ ile mücadele ederken verdiğimiz şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere hayırlı, uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz Çanakkale ruhunun tazelendiği günün adıdır. 15 Temmuz ikinci kurtuluş zaferidir. 15 Temmuz hain darbeci FETÖ haşhaşilerinin yok edildiği, kanlı darbenin zaferle sonuçlandığı gündür. 15 Temmuz bir milattır. 15 Temmuz milletin istiklalini ve istikbalini teminat altına alındığı gündür.” diye konuştu.

selyus