Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Mayıs 2017

Hesap günü yakındır Aykurt Nuhoğlu

28 yıl yan gelip yattılar. 28 yıl Kadıköylülere ihanet ettiler diyen AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu samimiyetsizliğini sizlerle paylaşmak istiyoruz. ‘Kadıköy’ü Kadıköylülere sorarak yöneteceğiz’ demişti. Ancak Kadıköylülere sormuyor ve istedikleri gibi yönetiyorlar. Hesap günü yakındır Aykurt Nuhoğlu.” 

Her yıl Kadıköy Belediyesi’nin bir yılıyla ilgili basın toplantısı yapan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu adeta yerden yere vurdu. Kadıköy’ü yokluğa mahkum edenlere, Kadıköy’ü bu hale düşürenlere yazıklar olsun diyen İlçe Başkanı Şahin, “28 yıl yan gelip yattılar. 28 yıl Kadıköylülere ihanet ettiler.” dedi.

İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İBB Meclis Üyesi, Kadıköy Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, Belediye Meclis Üyeleri ve ulusal basın ile yerel basın mensupları katıldı.

Sözünde durmayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu eleştirerek konuşmasına başlayan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu samimiyetsizliğini sizlerle paylaşmak istiyoruz. ‘Kadıköy’ü Kadıköylülere sorarak yöneteceğiz’ demişti. Ancak Kadıköylülere sormuyor ve istedikleri gibi yönetiyorlar. Hesap günü yakındır Aykurt Nuhoğlu.” diye konuştu. 

“28 YILDIR YAN GELİP YATIYORLAR!’’

Kadıköy Belediyesi’nin faaliyetleri hakkında açıklama yapan İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin, Kadıköy Belediyesi’nin yaptığı tek bir tane mega proje olmadığına dikkat çekerek, ‘’Kadıköy Belediyesi’nin elle tutulur bir çalışmasını görmek mümkün değil. Bir tane mega projeleri yok. Bunların lügatinde hizmet yok, proje yok, vizyon yok, çalışmak yok. Çok iyi bildikleri bir şey var yan gelip yatmak. 28 yıldır yan gelip yatıyorlar. 28 yıldır Kadıköy’e ihanet ediyorlar. 28 yıldır Kadıköy’e kazandırdıkları bir şey yok. Kadıköy Belediyesi ile yokluk kavramı artık eşdeğer kavramlardır. Sözlüklerde Yokluk sözcüğünün anlamına Kadıköy Belediyesi yazılmalıdır. Kadıköy’ü yokluğa mahkum edenlere, Kadıköy’ü bu hale düşürenlere yazıklar olsun’’ dedi.

“AYKURT NUHOĞLU SÖZÜNÜ TUTMADI’’

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun belediyenin denetim komisyonuna AK Partili Meclis Üyesi alacağının sözünü verdiğini ancak verdiği sözü tutmadığını dile getiren Şahin, ‘’Bir şey saklamıyorsanız, korktuğunuz bir şey yoksa neden AK Partili Meclis Üyesini denetim komisyonuna almadınız?” sorusunu yöneltti. Hani tek adamlık diyordunuz ya; tek adamlığın alasını siz yaptınız!”

‘’15 TEMMUZ RUHUNA SAHİP ÇIKAMADILAR!’’

Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun 15 Temmuz’a sahip çıkmamasını da eleştiren Başkan Şahin, ‘’15 Temmuz’da Kadıköy Belediye Başkanını ortalarda göremedik. Sonrasında Demokrasi Nöbetlerinde de göremedik. 1 ay boyunca Belediyenin yanında, her gece sabahlara kadar Demokrasi Nöbeti tutuldu, Kadıköy belediye başkanı bir kere gelip millete selam vermedi. Belediye Meclisinde teklif verdik. Kadıköy Belediyesi’nin yanındaki bu meydanda ülkesine, demokrasisine sahip çıkan Kadıköylülerin bu asil duruşunu ölümsüzleştirelim ve bu meydanın adını ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ koyalım dedik. Ancak ne var ki; Aykurt Nuhoğlu ve ekibi 15 Temmuz Ruhunun Kadıköy’de yaşatılmasına sahip çıkmadılar. 15 Temmuz’daki milletin asil duruşunu, dik duruşunu önemsemediler ve teklifimize olumsuz cevap verdiler. 15 Temmuz ruhuna sahip çıkmayanlara yazıklar olsun.’’ şeklinde konuştu.

“ATATÜRK MÜZESİ YAPILSIN DİYE MECLİSE VERDİĞİMİZ ÖNERGEMİZE CEVAP ALAMADIK”

Daha sonra söz alan İstanbul Büyükşehir ve Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Ömer Şahan, her iki belediyeyi kıyaslayarak konuşmasına başladı. Kadıköy Belediyesi’nin 28 yıldır Kadıköy’e kalıcı bir eseri olmadığı gibi İBB’nin Kadıköy’e yaptığı yatırımların altını çizen Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Meclise geldiğimiz ilk yıl Kadıköy’e Atatürk Müzesi yapılsın diye önerge verdik. 2 kere yazılı, 3 kere de sözlü önerge vermemize rağmen Atatürkçü geçinen beyefendilerden bir cevap alamadık. Bu teklifi biz sunduğumuz için, eğer bu Atatürk Müzesi’ni yaparsak bunu Kadıköylülere anlatamayız diye korkuyorlar. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum. Kadıköy Kurbağalıdere Islah çalışmaları İBB Meclisi’ne geldiğinde CHP’li meclis üyeleri yapılmasın diye ret oyu verdi.

Yine bir başka önemli konu; Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Kadıköy’e yapacağı bir yıllık hizmetler için 6 milyon ayırdı. İBB ise sadece Selamiçeşme Üstgeçit için 10 milyon ayırdı. İBB bugüne kadar Kadıköy’e 2,204 milyar lira harcadı.” diye konuştu.  

“KADIKÖY’ÜN, DEVRİME VE DEĞİŞİME İHTİYACI VAR”

CHP deyince aklıma siyasi manevralar gelmektedir diyen AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Kadıköy’de muhalefetin sesini kısan Kadıköy Belediyesi anlayışı ile karşı karşıyayız. Bunlar mecliste kendilerinden az oy alanlara söz hakkı tanımıyorlar. İşte bunların demokrasi anlayışı bu. Milletin Milli İrade’sine darbe vurulmak istendiği gece sıvışırsanız, demokrasi anlayışınız ve Milli İrade’ye bakışınız sorgulanır. Bu basiretsiz ve beceriksiz belediye yönetiminin adeta eziyet ettiği Kadıköy, devrime ve değişime ihtiyacı var.” dedi.  

 

 

selyus